III Obert Internacional Ciutat de Mollerussa

Aquest diumenge 3 de juliol s’ha disputat el III Obert Internacional Ciutat de Mollerussa, una de les competicions que formen el  XIX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs.

L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 111 jugadors; els quals s’han enfrontat durant 9 rondes a ritme de 15 minuts i 5 segons d’increment per jugada. Tot i ser un open amb poca història, està creixent a un bon ritme i el Club d’Escacs Mollerussa ja està treballant la quarta edició, millorant el torneig any rere any.

El campió, amb una actuació inapel·lable, ha estat el Gran Mestre armeni Karen H. Grigoryan, qui ha aconseguit 8.5 punts dels 9 possibles; un punt més que el segon classificat, el Gran Mestre d’Estats Units Raven Sturt. El Gran Mestre colombià David Arenas, amb 7 punts.

El millor classificat andorrà ha estat Esteve Mateu en desena posició amb 6.5 punts. Tot i perdre contra un rival teòricament inferior en la segona ronda, ha aconseguit encadenar molt bons resultats, fins arribar a jugar-se la segona posició en la última ronda, on ha perdut contra el GM Raven Sturt.

Cristofer Luke i Serni Ribera també han aconseguit 6.5 punts, quedant en dotzena i tretzena posició respectivament. Gràcies a aquest bon resultat en Cristofer ha quedat campió del grup A de tram d’ELO, mentre que Serni Ribera s’ha endut premi de la classificació general i el de millor sub 16.

En el grup de jugadors amb 6 punts trobem a Jose Ribera en dinovena posició, qui s’ha endut el premi a tercer millor jugador del tram d’ELO B. Completen l’expedició andorrana en Josep Maria Ribera, en 24ena posició amb 5.5 punts; i David Sinfreu, en 36ena posició amb 5 punts.

El jugador del GEVA-CEA Jordi Cots també ha participat, finalitzant en 48ena posició amb 5 punts. En el seu cas aquest resultat li ha servit per guanyar el tram E d’ELO.

En general ha estat una bona participació dels nostres jugadors en el III Obert Internacional Ciutat de Mollerussa. Sobretot tenint en compte que l’objectiu principal era la preparació pels oberts que es jugaran aquest estiu; en especial el 39è Obert Internacional d’Andorra, que es celebrarà a Escaldes-Engordany del 22 al 30 de juliol.

Web del torneig
Resultats i classificacions a Chess-Results
Galeria Flickr

2023 Obert Internacional Ciutat de Mollerussa

Cristofer Luke

2023 Obert Internacional Ciutat de Mollerussa

Josep Ribera

2023 Obert Internacional Ciutat de Mollerussa

Serni Ribera

2023 Obert Internacional Ciutat de Mollerussa

David Sinfreu

2023 Obert Internacional Ciutat de Mollerussa

Josep Mª Ribera

2023 Obert Internacional Ciutat de Mollerussa

Sala de joc

Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA