El gran mestre Lance Henderson repeteix victòria

Aquest diumenge 7 de maig pel matí s’ha celebrat a les instal·lacions del GEVA el tradicional Torneig de partides ràpides per la Festa Major de Sant Miquel d’Engolasters. És cert que la festivitat és el dia 8 de maig, però al caure amb dilluns es va preferir avançar un dia la competició per atreure així més participants.

Com també va succeir el 2022, estava previst organitzar aquesta edició a l’aire lliure, concretament al Parc de la Mola d’Escaldes-Engordany, però les condicions climatològiques d’aquest matí ho han desaconsellat així que finalment l’esdeveniment s’ha traslladat al local del club que ha emplenat el seu aforament.

El torneig, organitzat any darrera any pel GEVA i que compta amb el patrocini de la Unió Proturisme d’Escaldes-Engordany, ha repetit l’èxit de participació de la darrera edició amb 31 jugadors, malgrat que el cert és que hi havia prèviament inscrits 34, tot un rècord per aquest popular torneig.

Aquest s’ha disputat per sistema suís amb 9 rondes i un ritme de 3+2 amb dos favorits a priori, els grans mestres Oscar de la Riva i Lance Henderson, tot just el campió del 2022. El torneig però, tenint en compte el ritme llampec, es preveia complicat degut a la participació de jugadors joves i d’altres força experimentats en aquests ritmes de joc ràpids.

Pel que fa a la part esportiva en Lance Henderson ha deixat clar trobar-se en un bon moment i ha guanyat amb autoritat aquesta edició amb uns contundents 8½, cedint només unes taules davant Oscar de la Riva. La segona posició ha estat per Esteve Mateu, número 4 del rànquing, que amb 7½ punts amb una derrota enfront el campió i unes taules davant Oscar de la Riva, ha jugat a un molt bon nivell. La tercera plaça amb 7 ha estat per Oscar de la Riva, completant així el podi del campionat.

A continuació, quart lloc per en Josep Mª Ribera i cinquena per Andria Ercoli, ambdós amb 6 punts. Cal destacar aquí un parell de coses: d’una banda en «Pepe» estrenava el seu nou títol de mestre català, guardó aconseguit tot just fa uns dies. D’altra la excel·lent actuació del sub14 Andria Ercoli qui, després del gran resultat del passat 1 de maig en el Torneig Actiu Fundació Joviat avui ha puntuat amb jugadors teòricament superiors jugant en tot moment per la part alta del torneig.

Amb 5½ punts quatre jugadors més, Cristofer Luke, Serni Ribera, Raül Garcia i Marc González per estricte ordre de classificació segons el coeficient de desempat.

Pel que fa als premis especials, el millor jugador sub8 ha estat en Llic Rodríguez, mentre que el premi sub10 ha estat per en Gael Reyes. El millor de la categoria sub12 Boni Pérez, mentre que el mencionat Andria Ercoli s’ha endut el premi sub14. El premi al millor jugador veterà ha recaigut per en Raül Garcia i el premi femení per l’Ariadna de la Riva.

D’aquesta edició cal destacar també la presència de molts jugadors joves i tanmateix de moltes cares noves. Esperem poder-los tornar-los a veure en futures competicions!

A continuació la classificació final juntament amb l’enllaç a la galeria de fotografies.

Resultats i classificació a chess-results
Galeria de fotografies a Flickr

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

202305027_Torneig Engolasters (6)

Local social GEVA

20230507_Torneig Engolasters

Foto de grup!

20230507_Torneig Engolasters

2n, Esteve Mateu

202305027_Torneig Engolasters (7)

Local Social GEVA

20230507_Torneig Engolasters

Campió, Lance Henderson

20230507_Torneig Engolasters

3r, Oscar de la Riva

20230507_Torneig Engolasters

Veterà, Raül Garcia

20230507_Torneig Engolasters

sub12, Boni Pérez

20230507_Torneig Engolasters

Femení, Ariadna de la Riva

20230507_Torneig Engolasters

sub10, Gael Reyes

20230507_Torneig Engolasters

sub14, Andria Ercoli

20230507_Torneig Engolasters

sub8, Lluc Rodríguez