Els equips A i C participen a la fase final de la Copa Catalana

El diumenge 30 d’abril es va celebrar la fase final de la Copa Catalana a la localitat de Vilaseca on van participar un total de 60 equips de tota Catalunya reunint així més de 250 jugadors. El format va ser round robin i el ritme de joc 15 minuts amb increment de 5 segons per cada jugada.

En representació andorrana van participar dos equips, el GEVA-CEA a la màxima categoria format pels jugadors Serni i Pepe Ribera, Marc González i Sergi Pham i el GEVA-CEA «B» a Segona Divisió format pels jugadors Cristofer Luke, Jose Ribera, David Sinfreu i José Mª Montraveta.

A la categoria absoluta el GEVA-CEA s’enfrontaria als millors equips de cada territorial, un grup molt fort amb la gran majoria de jugadors titulats, sense dubte un gran repte pels jugadors andorrans que van finalitzar en novena posició. A destacar la victòria de Josep Mª Ribera que va superar al Gran Mestre israelià Michael Oratovsky a més de les taules contra el jove jugador el Mestre Internacional Gerard Ayats i la victòria la darrera ronda contra el Mestre FIDE Ferran Solé.

El GEVA-CEA «B» també s’enfrontaria als millors equips de segona divisió amb jugadors molt forts com el Gran Mestre Xavier Vila entre altres.

Tant el GEVA-CEA com el GEVA-CEA «B» van acabar en novena posició, bon resultat tenint en compte el nivell de tots els participants.

A la categoria Absoluta el campió va ser el Colon Sabadell Chessy, campió també de la Lliga Catalana. A la Segona Divisió el campió va ser el Santa Coloma de Queralt que aquest any s’ha vist reforçat amb la tornada d’alguns jugadors que havien estat uns anys fora del poble. A la Categoria Preferent el triomf va ser per el Peó Vuit A. A Primera Provincial va quedar campió el Gran Penya B. A Segona Provincial el Tres Peons G i a la Tercera Provincial el Peona i Peó F.

Enllaç a chess-results

Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA