Serni Ribera es proclama nou campió juvenil d’Andorra

Durant els dies 21 i 22 de febrer, al local social del GEVA, s’ha celebrat una nova edició del Campionat Juvenil d’Andorra, on hi ha hagut una menor participació respecte l’any anterior. Aquest any hem comptat amb la presència de 11 jugadors que han disputat el torneig per sistema suís a 6 rondes, i a un ritme de joc de 15 minuts amb increment de 10 segons per jugada.

El jove jugador Serni Ribera, que partia com a número u del rànquing, ha estat el nou campió juvenil d’escacs d’Andorra fent un total de 5½ punts de 6 possibles i destacant la seva victòria enfront del campió de l’any anterior Marc Martínez, que ha obtingut la segona posició amb un total de 5 punts.

Tots dos jugadors han iniciat el torneig amb 3 victòries fins que a la quarta ronda s’han enfrontat en una partida on el guanyador tindria un cert marge a la classificació. La partida ha estat molt igualada, tant a nivell de joc com de destrets de temps. Finalment, Serni ha aconseguit imposar-se i guanyar.

El podi s’ha completat amb la jugadora Ariadna de la Riva, que ha fet un bon paper, sent l’única jugadora en fer taules amb el campió i on ha mantingut la seva posició de tercera en el rànquing inicial. L’Ariadna ha aconseguit fer 4½ després de fer taules per triple repetició amb Serni Ribera i ser derrotada pel sots-campió Marc Martínez.

Les següents posicions han estat molt renyides, ja que hi ha hagut cinc participants empatats a 3 punts. Cal destacar els jugadors Andria Ercoli, quart classificat, i Jaume Chaderat, cinquè classificat, que han tingut partides molt interessants on els destrets de temps i la falta d’experiència en finals els han jugat una mala passada i han acabat perdent. Andria Ercoli ha mostrat un bon nivell de joc durant el campionat, a la partida disputada amb Serni Ribera, va arribar en un final de taules on malauradament, un parell de jugades errònies i l’experiència del rival davant el tauler el van superar i va acabar perdent.

Jaume Chaderat, també va patir una experiència similar amb el sots-campió del torneig. El jugador que durant tota la partida amb Marc Martínez va saber controlar molt bé la seva posició, va arribar a un final on semblava que aconseguiria mig punt però on unes jugades poc encertades van deixar una clara avantatge en la posició del rei de Marc Martínez que va acabar coronant un peó en un final de rei i peó contra rei.

La sisena posició va ser per la jugadora Jana de la Riva i la setena per Abel Ayed. Dos jugadors que van saber mantenir la seva posició inicial del rànquing.

Yiftach Shai va ser l’últim jugador en fer 3 punts. Va tenir partides molt interessants com la que va jugar amb Jana de la Riva, on van arribar a un final on ell tenia dos cavalls, un alfil i el rei i la Jana una torre, dos peons i el rei. La seva rapidesa en realitzar les jugades li va provocar alguns errors en el final que el van fer perdre la partida.

Gael Reyes, va obtenir la novena posició amb 2 punts, empatat amb un dels jugadors més joves del torneig, Lluc Rodríguez. La última posició va ser per Maxim Strizhev, que tot i ser un dels jugadors més petits, va plantar cara als més grans.

Per finalitzar, volem agrair la participació de tots els jugadors que fan possible aquests campionats entre joves. L’enhorabona a tots i sobretot al nou campió juvenil Serni Ribera.

Classificació final a chess-results
Galeria de fotografies a Flickr

Júlia Muratet Carmona

Júlia Muratet Carmona

Professor FEVA | Àrbitre Nacional

2023 Juvenil Andorra

2023 Juvenil Andorra

2023 Juvenil Andorra

2023 Juvenil Andorra

2023 Juvenil Andorra

2023 Juvenil Andorra