Quarta victòria i lideratge de grup per l’equip B

Aquest diumenge s’ha disputat al local del GEVA la quarta ronda de la Lliga catalana on el GEVA-CEA «B» s’enfrontava al Jake. El matx es preveia molt lluitat ja que els dos equips presentaven un equip força igualat d’ELO.

El filial andorrà venia de guanyar tots els seus enfrontaments, el que demostra el bon estat de forma dels seus jugadors, mentre que l’equip visitant era l’altra cara de la moneda ja que encara no havia aconseguit puntuar.

El primer resultat va ser favorable a l’equip visitant, el Marc Morente va caure en una celada a l’obertura que el va deixar amb peça de menys i sense cap compensació, el que va fer que el seu rival guanyés la partida. El següent en finalitzar va ser el J.M. Montraveta, que en arribar a un final igualat els dos jugadors van decidir signar les taules.

L’equip visitant va ampliar la diferència en el marcador amb la derrota de l’Ariadna. L’Ariadna va guanyar alguns peons a l’obertura i semblava que tindria una partida còmoda, però una errada va deixar el seu rei exposat i després va eludir una combinació on perdia la dama i poc després la partida.

El Marc Martínez va retallar diferència en el marcador. El Marc va guanyar un peó a l’obertura i buscant complicar la partida en una posició inferior, el seu rival va sacrificar una qualitat, però el joc precís del Marc va donar el primer punt per a l’equip local.

Amb 1½ a 2½ en el marcador, totes les partides restants eren posicions complicades e incertes on no es podia preveure cap dels resultats. Els següents en acabar van ser la Júlia Muratet i el David Sinfreu, els dos jugadors locals van arribar a un final amb peó de més on van intentar guanyar però la bona defensa dels seus rivals va fer que ambdues partides finalitzessin en taules.

Amb 2½ – 3½ en el marcador a favor de l’equip visitant, les quatre partides restants entraven en els destrets de temps on, en posicions complexes, podria caure el punt per qualsevol dels dos equips.

El Cristofer tenia dos torres per dama, els dos reis estaven en una situació molt delicada. El Cristofer va trobar la manera de lligar la dama enemiga a la defensa de la vuitena fila ja que va crear una xarxa de mat on el rei rival no es podia moure, el seu rival va intentar activar la seva dama eludint una de les combinacions de escac i mat i així doncs, el Cristofer va igualar el marcador 3½- 3½.

Poc després l’Alexandra Muratet va superar al seu rival en un final de torres on els dos jugadors tenien les dos torres i peons passats cadascú i on qualsevol resultat era igual de probable. L’Alexandra va jugar molt bé el final col.locant al GEVA-CEA «B» per davant al marcador.

El Pepe ha estat còmode mantenint la iniciativa des del principi de la partida, però el seu rival s’ha defensat molt bé neutralitzant totes les amenaces, finalment s’ha arrivat a un final de torres on els peons pasats del Pepe juntament amb la torre activa ha fet que el jugador local pogués anotar un punt més per l’equip. Finalment l’Eric ha superat també al seu rival en un final en una partida molt llarga. 

Així el GEVA-CEA «B» continua sumant victòries liderant el grup de Lleida de la Segona Divisió catalana. La setmana vinent visitarà al Balaguer, un del equips més forts de la categoria.

  ANDORRA B   6½ – 3½   JAKE
1 Martínez, Marc 2220 1 – 0 2140 MC Langa, Ricard
2 Luke, Cristofer 2191 MC 1 – 0 2130 Muntané, Josep Mª
3 Ribera, Josep 2204 1 – 0 2115 MC Gabarró, Ramón
4 Morente, Marc 2038 0 – 1 2086 MC Castañer, Xavier
5 Muratet, Júlia 2003 ½-½ 2083 Aracil, Manuel
6 Casanovas, Eric 1960 1 – 0 2056 Espuny, Ramon
7 Montraveta, Josep Mª 1925 ½-½ 1984 Garcia, Adrian
8 Muratet, Alexandra 1912 1 – 0 1946 Harutyunyan, Yuri
9 De la Riva, Ariadna 1855 0 – 1 1870 Pérez, Jordi
10 Sinfreu, David 1818 ½-½ 1816 Madrid, Antonio
Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA

20230212 GEVA-CEA B vs Jake

GEVA-CEA B vs Jake

20230212 GEVA-CEA B vs Jake

GEVA-CEA B vs Jake

20230212 GEVA-CEA B vs Jake

GEVA-CEA B vs Jake

20230212 GEVA-CEA B vs Jake

GEVA-CEA B vs Jake