Continua la ratxa amb la tercera victòria consecutiva

Aquest dissabte el GEVA-CEA ha aconseguit la tercera victòria de la temporada dins del grup I de la Divisió d’Honor dels escacs catalans. A priori es preveia un encontre molt disputat ja que es rebia l’equip del Cor de Marina, precisament el rival de la passada temporada a la darrera ronda on l’equip andorrà va poder lluitar per la permanència gràcies a l’empat en el darrer moment en un matx aparentment perdut.

Enguany, però, l’equip badaloní es troba en una situació molt diferent ja que ocupa la setena plaça de la classificació amb mig punt, i de fet l’equip que ha visitat la seu del GEVA a Escaldes-Engordany presentava nombroses baixes respecte la seva possible llista inicial.

El matx ha començat bé amb la victòria per incompareixença en el setè tauler i per tant en Rafael González donava el primer punt per l’equip. Les següents partides en acabar, més o menys dues hores després, han estat precisament les dues que han acabat amb taules. En els segon tauler Oscar de la Riva amb les peces negres davant el mestre internacional Joan Fluvià i les de Raül Garcia, també amb negres enfront Jordi Martínez en el vuitè tauler.

A partir d’aquí s’han començat a succeir victòries. En el primer tauler en Lance Henderson, quan ja disposava d’avantatge decisiva, ha rematat la partida amb un doble sacrifici el gran mestre Orelvis Pérez. Tot seguit en Josep Mª Ribera, en el quart, guanyava una bona partida de tall posicional i poc després Esteve Mateu en el desè tauler i Sergi Pham en el cinquè, que aconseguia la seva primera victòria d’aquesta temporada, donaven ja la victòria de l’encontre al avançar-se per 6-1.

Amb el matx guanyat quedaven pendents tres partides i tot semblava indicar que la victòria seria encara més àmplia. En Serni Ribera amb les peces blanques en el tercer tauler materialitzava el seu avantatge material al coordinar les seves peces en un atac de mat, i el mateix feia en el novè tauler en Marc González on la xarxa de mat sobre el rei rival li donava la victòria.

Després d’aquests resultats, amb un 8-1, quedava esperar la darrera partida de l’encontre, el sisè tauler entre en Dani Gómez i Eduard Domínguez. En Daniel va sortir bé d’obertura amb les peces negres i lluitava per la iniciativa. Malauradament en els destrets de temps una errada de càlcul el va deixar en una posició delicada. El seu rival va saber trobar les jugades precises per simplificar la posició i arribar a un final de torres amb un peó d’avantatge i tècnicament guanyat, aconseguint així la única victòria de l’equip visitant i deixant el matx 8-2.

Després d’aquesta tercera victòria consecutiva el GEVA-CEA es troba en una còmode tercera posició amb 3 punts, darrera del Barberà i el Valls que en porten 3½. El proper dissabte el GEVA-CEA visitarà la Lira Vendrellenca, un nou vingut a la categoria gràcies a l’ascens de la darrera temporada que presenta un equip força compacte i segur que serà un matx força complicat.

 

  ANDORRA   8 – 2   COR DE MARINA
1 Henderson, Lance 2500 GM 1 – 0 2342 GM Pérez, Orelvis
2 De la Riva, Oscar 2519 GM ½-½ 2524 MI Fluvià, Joan
3 Ribera, Serni 2308 CM 1 – 0 2278 Campins, Francesc M.
4 Ribera, Josep Mª 2284 CM 1 – 0 2230 Fernández, Carles
5 Pham, Sergi 2278 MC 1 – 0 2151 Barceló, David
6 Gómez, Daniel 2294 MF 0 – 1 2148 Domínguez, Eduard
7 González, Rafael 2309 MF 1 – 0 2075 Roa, Alvaro
8 Garcia, Raül 2259 MF ½-½ 2080 Martínez, Jordi
9 González, Marc 2256 MC 1 – 0 2064 Escriba, Josep M.
10 Mateu, Esteve 2202 1 – 0 1472 Carrasco, Jose Mª
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20230211 GEVA-CEA vs Cor de Marina

Andorra vs Cor de Marina

20230211 GEVA-CEA vs Cor de Marina

Andorra vs Cor de Marina

20230211 GEVA-CEA vs Cor de Marina

Andorra vs Cor de Marina

20230211 GEVA-CEA vs Cor de Marina

Andorra vs Cor de Marina