Segona victòria de la temporada!

Aquest diumenge 29 de gener el GEVA-CEA B s’ha desplaçat a Vallfogona en la segona jornada de la lliga Catalana. Un matx on el Vallfogona partia com a favorit, ja que en tots els taulers ha presentat jugadors amb més punts d’ELO que el filial andorrà.

El matx ha començat amb dues taules, en el primer tauler Esteve Mateu i en el quart, per part de Marc Morente. Les dues partides han sortit de l’obertura amb posicions molt equilibrades i difícils de jugar a guanyar sense assumir grans riscos.

Amb el 1-1 al marcador ha arribat la primera victòria, per part de Jorge Cots, en el vuitè tauler. En Jorge ha plantejat una partida d’atac on, amb un joc precís, ha imposat una avantatge estratègica de cavall bo contra alfil dolent.

Tot seguit, en el novè tauler, en Jordi Muratet ha perdut en una partida complicada on, tot i tenir peça de més, el seu rival tenia una iniciativa perillosa. En Jordi no ha trobat les jugades defensives necessàries per neutralitzar l’atac rival i ha perdut, ficant el 2-2 al marcador. Tot i la derrota, bona partida per part d’en Jordi en el seu debut amb el GEVA-CEA.

La igualtat ha continuat amb el següent resultat, les taules en el tercer tauler per part de Juan Guerra. En Juan ha sortit malament de l’obertura, arribant a una posició defensiva inferior. No obstant, ha trobat les maniobres necessàries per capgirar la situació i arribar a un final guanyat. En el destrets de temps no ha encertat en la maniobra per sentenciar la partida i ha acabat firmant taules.

Amb 2½ a 2½, el GEVA-CEA s’ha tornat a avançar gràcies a una victòria en el sisè tauler per part de Júlia Muratet, qui també debutava avui amb l’equip andorrà. La Júlia ha sortit bé de l’obertura i ha aprofitat la seva avantatge d’espai per guanyar material amb un cop tàctic. Amb peça de més, només li ha calgut neutralitzar la compensació rival durant unes jugades fins acabar imposant-se.

No obstant, el Vallfogona mantindria l’empat en el marcador amb la derrota en el cinquè tauler de Francesc Rechi. En Paco tenia una posició igualada, però una confusió combinada amb la norma de “peça tocada, peça jugada”, li han fet entrar en un final inferior on no ha pogut evitar la derrota.

Quedant només tres partides molt obertes i empat a 3½, semblava que el matx podria caure per qualsevol dels dos equips. En aquest escenari, ha arribat una nova victòria, en el setè tauler per part de Josep Maria Montraveta. En Montraveta ha jugat de forma molt agressiva sacrificant material; tot i no funcionar segons el mòdul, era difícil pel seu rival trobar totes les jugades defensives. En aquest escenari tàctic, el nostre jugador s’ha imposat aconseguint un punt clau.

Tot seguit, unes taules en el segon tauler per part de Cristofer Luke ficaven el 4 – 5 en el marcador. En una altra partida de caire molt tàctic, en Cristofer ha fet un sacrifici de dama complex per bastant material. Tot i resultar un sacrifici dubtós, ha trobat l’estratègia defensiva per neutralitzar l’avantatge rival i equilibrar la partida.

Per acabar, una victòria en el desè tauler per part de David Sinfreu sentenciava el matx amb un 4-6 per l’equip andorrà. En David ha sortit de l’obertura amb un peó de menys però iniciativa. Aprofitant el seu dinamisme i amb petits trucs tàctics ha anat imposant-se poc a poc fins a arribar a un final guanyador.

Així doncs, el GEVA-CEA B aconsegueix una nova victòria, ficant-se colíder del seu grup dins la Segona Divisió Catalana, una categoria que és el primer any que disputa! El següent matx, serà dissabte 4 de febrer, a casa contra el Molins de Rei, on espera seguir en aquesta positiva dinàmica de bons resultats.

  VALLFOGONA   4 – 6   ANDORRA B
1 Martínez, Ivan 2319 MF ½ – ½ 2202 Mateu, Esteve
2 Solani, Joshua 2221 ½ – ½ 2179 MC Luke, Cristofer
3 Monell, David 2203 MC ½ – ½ 2177 Guerra, Joan
4 Cortiella, Roger 2056 ½ – ½ 2038 Morente, Marc
5 Parramon, Jaime 2034 1 – 0 2007 Rechi, Francesc
6 Montoliu, Imma 2022 0 – 1 2003 Muratet, Júlia
7 Voltes, Andreu 2013 0 – 1 1925 Montraveta, Josep Mª
8 Urpi, Ramon 1982 0 – 1 1873 Cots, Jorge
9 Martí, Aleix 1976 1 – 0 1833 Muratet, Jordi
10 Solani, Joel 1927 0 – 1 1818 Sinfreu, David
Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA

20230129_Vallfogona vs Andorra C (2)

Vallfogona vs Andorra B

20230129_Vallfogona vs Andorra C (4)

Vallfogona vs Andorra B

20230129_Vallfogona vs Andorra C (3)

Vallfogona vs Andorra B

20230129_Vallfogona vs Andorra C (1)

Vallfogona vs Andorra B