Inici de la temporada amb victòria!

Aquest dissabte 22 de gener ha arrencat una nova edició de la Lliga Catalana reemprenent així la competició que no es va poder realitzar la temporada passada. El 2020 el GEVA-CEA va assolir de nou l’ascens a la Divisió d’Honor, que enguany ha quedat dividida en dos grups de 10 equips que s’enfronten per sistema lliga a nou rondes.

A les 16:30 hores tot estava preparat a la nova sala de joc, al Centre Esportiu dels Serradells, per complir així amb els protocols de distància entre jugadors amb espai suficient per encabir la primera ronda de la temporada. Moltes ganes de jugar, però el fet de fer-ho amb la mascareta posada en tot moment juntament amb l’escaneig dels passaports COVID-19 dels jugadors fa entreveure que la temporada no serà com les d’abans i que caldrà anar assimilant la «nova» normalitat si es volen jugar competicions d’escacs.

L’encontre, on ambdós equips presentaven baixes en les seves alineacions, es preveia igualat i de fet així ho ha estat ja que gairebé totes les partides s’han decidit després de quatre hores de joc o més. Finalment la victòria per 6-4 permet l’equip començar una temporada que es preveu complicada amb bon peu a l’hora que serveix perquè molts jugadors, que no jugaven en competició a ritme clàssic en gairebé dos anys, puguin anar reprenent el seu nivell de joc.

El matx s’ha decidit al nostre favor gràcies a les victòries de Felipe Porras, Daniel Gómez, Serni Ribera, Joan Guerra i Marc Martínez, juntament amb les taules de Joel Visa i Esteve Mateu, mentre que hi van haver tres derrotes, Oscar de la Riva, Jordi Fluvià i Àlex Alcón.

L’encontre va començar amb la victòria en el darrer tauler del Marc Martínez, jove jugador sub18 que sumava així el primer punt local. Malauradament les derrotes d’en Jordi Fluvià en una partida on el seu rival va saber aprofitar amb contundència una errada de càlcul, i d’Àlex Alcón en una partida on va sortir inferior d’obertura inclinaven temporalment la balança a favor del Mollet. Els següents resultats, taules del Joel Visa amb negres enfront Ricard Morros i de l’Oscar de la Riva després de cometre una errada de càlcul en els destrets de temps feien que el matx semblés complicat pels interessos locals.

La realitat, en canvi, feia pensar en la victòria ja que totes les partides restants eren molt favorables i així es van anar succeint les victòries deixant la darrera partida en el setè tauler entre Esteve Mateu i Joaquim Travesset com intranscendent pel resultat del matx ja que s’havien aconseguit els 5½ punts necessaris per la victòria. L’Esteve va acabar fent taules, però desaprofitant en els destrets de temps un avantatge decisiu que li podia haver donat la victòria.

En definitiva, bona manera de començar la temporada i d’estrenar la nova sala de joc que ha resultat adient per acollir enguany els encontres tant del primer equip com el B a la categoria Preferent Lleida. La setmana vinent ens desplaçarem a Barcelona per enfrontar-nos als nostres amics del Foment Martinenc.

  ANDORRA   6 – 4   MOLLET
1 De la Riva, Oscar 2556 GM 0 – 1 2555 MI Garriga, Pere
2 Fluvià, Jordi 2520 MI 0 – 1 2520 MI Sosa, Tomás
3 Porras, Felipe 2421 MF 1 – 0 2347 MI Benedetti, Julio
4 Visa, Joel 2330 MC ½-½ 2342 MC Morros, Ricard
5 Gómez, Daniel 2323 MF 1 – 0 2335 Martyr, Reginald
6 Ribera, Serni 2286 1 – 0 2284 MF Montilla, Esteban
7 Mateu, Esteve 2217 ½-½ 2309 MC Travesset, Joaquim
8 Guerra, Joan 2196 1 – 0 2255 Parra, Mario
9 Alcón, Àlex 2112 0 – 1 2255 MC Bals, Jordi
10 Martínez, Marc 2058 1 – 0 1966 Lambert, Michael
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20220122 Andorra vs Mollet

Andorra vs Mollet

20220122 Andorra vs Mollet

Andorra vs Mollet

20220122 Andorra vs Mollet

Andorra vs Mollet

20220122 Andorra vs Mollet

Andorra vs Mollet

Sala de joc LLIGA CATALANA 2022
Equips Divisió d’Honor i Preferent Lleida

Centre Esportiu dels Serradells
Plaça Baró de Coubertin, Ctra. de la Comella.
Andorra la Vella (AD500). Planta 0, Sala 1.