Contundent victòria enfront el Sant Cugat

Aquest dissabte 28 de gener a les 16:30 hores ha donat inici la segona ronda de la Lliga Catalana 2023. El GEVA-CEA ha rebut a casa, concretament a la seu social del GEVA, l’equip del Sant Cugat en un matx que a priori es preveia molt igualat degut a que els jugadors d’ambdós equips tenen rànquings similars, potser lleugerament superior en el cas del jugadors andorrans.

Tot i així el cert és que l’encontre ha començat bé degut a la baixa del mestre internacional Ernesto J. Fernández que havia de jugar en el segon tauler. Passat el temps d’espera per confirmar l’arribada del jugador l’Oscar de la Riva guanyava, per tant, per incompareixença, donant així el primer punt per l’equip andorrà.

Han estat necessàries gairebé dues hores més per aconseguir el segon punt. Aquest ha estat en el cinquè tauler on en Josep Mª Ribera, amb les peces blanques, ha superat clarament el seu rival, el mestre FIDE Josep Mª Lerch en una partida on ha sortit de l’obertura, un esquema irregular plantejat per les negres contra el peó de rei, amb desavantatge posicional i que el jugador andorrà ha sabut materialitzar en avantatge material decisiu.

Poc després ha arribat la victòria en el setè tauler on, també amb les peces blanques, en Daniel Gómez guanyava gràcies a un fort atac sobre el rei rival deixant així un marcador favorable de 3-0.

En aquest moment s’han signat les dues taules del matx. En el primer tauler els grans mestres Lance Henderson i Luis Agüero signaven l’empat després d’arribar a un final de torres igualat. Malgrat que el jugador del Principat havia disposat de la iniciativa al llarg de la partida una defensa correcte de les negres van permetre al seu rival acabar igualant. El mateix resultat es produïa en el novè tauler on en Raül Garcia, també després d’una partida amb avantatge, acordava les taules gràcies a la precisa defensa del jugador del Sant Cugat que li permetia simplificar la posició.

Amb un 4-1 al marcador i vàries partides favorables era de preveure la victòria, però calia esperar el desenllaç per confirmar el resultat. El mestre FIDE Felipe Porras, avui en el tercer tauler, guanyava una complexe partida al mestre FIDE català Hèctor Sama i s’arribava així al 5-1.

Només calien unes taules més, però en Serni Ribera aconseguia el punt sencer en el quart tauler enfront el mestre català Adrian Campos. En una partida on el seu rival havia sacrificat material per un fort atac la defensa correcte del jugador andorrà li va permetre simplificar la posició fins arribar a un final de torres tècnicament guanyat que va saber imposar sense dificultats. Amb aquest resultat s’arribava al 6-1 i per tant, a manca de tres partides, la victòria ja era pel GEVA-CEA.

Tot seguit la única derrota de l’equip, en Sergi Pham havia d’inclinar el rei en el sisè tauler en una partida on va sortir lleugerament inferior d’obertura. Malgrat que va lluitar de valent per revertir la situació en els destrets de temps el seu rival no va fallar, enduent-se la victòria.

En Marc González aconseguia un nou punt amb les peces negres en el desè tauler en una bona partida de tall posicional on va saber controlar en tot moment els plans del seu rival. Així, amb un 7-2 a favor, calia esperar el resultat del vuitè tauler on el mestre FIDE Rafael González, amb les peces negres, tenia la iniciativa i apretava al seu rival per endur-se el punt. Finalment ho va acabar aconseguint passades les quatre hores de joc, donant el resultat final de l’encontre, un claríssim 8-2 i sumant la segona victòria consecutiva en el seu caseller particular.

Molt bon resultat per encarar el següent encontre, dissabte vinent 4 de febrer, a Barcelona per enfrontar-nos a l’Ateneu Colon, equip que ha començat molt bé la lliga amb dues victòries.

  ANDORRA     SANT CUGAT
1 Henderson, Lance 2500 GM ½-½ 2543 GM Aguero, Luis
2 De la Riva, Oscar 2519 GM 1 – 0 2501 MI Fernández, Ernesto J.
3 Porras, Felipe 2435 MF 1 – 0 2417 MF Sama, Hector
4 Ribera, Serni 2308 CM 1 – 0 2325 MC Campos, Adrian
5 Ribera, Josep Mª 2284 CM 1 – 0 2292 MF Lerch, Jose Mª
6 Pham, Sergi 2299 MC 0 – 1 2273 MC Sierra, Miquel
7 Gómez, Daniel 2294 MF 1 – 0 2301 MC Brusi, Ricard
8 González, Rafael 2309 MF 1 – 0 2246 MC Romero, Joan
9 Garcia, Raül 2259 MF ½-½ 2227 MC Macaya, Alfons
10 González, Marc 2256 MC 1 – 0 2186 De la Plaza, Jordi
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20230128_Andorra vs Sant Cugat (13)

Andorra vs Sant Cugat

20230128_Andorra vs Sant Cugat (7)

Andorra vs Sant Cugat

20230128_Andorra vs Sant Cugat (9)

Andorra vs Sant Cugat

20230128_Andorra vs Sant Cugat (1)

Andorra vs Sant Cugat