Es tanca la 3ª Territorial de Lleida amb el GEVA-CEA D campió!

La jornada del 17 de març del 2024 va ser l’última de la Lliga Catalana per a l’equip del GEVA-CEA D i tots els altres equips d’aquesta lliga en la prova de 3ª Territorial de Lleida. Agraïm a tots els participants la seva disponibilitat per a la mobilització i les partides jugades, així com l’experiència adquirida de les victòries i les derrotes.

La partida va començar puntualment a les 09:30 i les taules 1, 2 i 3 van ser ocupades per Alejandro, Fran i Rafa. La quarta taula va quedar vacant per part del GEVA-CEA D.

A la taula 1, dominada pel Alejandro amb peces negres, jugava contra el Lleó Jove amb peces blanques, qui va obrir el tauler amb una apertura Van Geet i degut a aquesta apertura, el intercanvi de peces desenvolupades va succeir ràpidament. La partida es va mantenir molt equilibrada al començament i al mig del joc, però en arribar al final, una peça de menys es va fer notar contra una defensa sòlida. Tanmateix, un moviment de torre del jugador de Flanc de Dama B, exposant-la per tal de canviar-li l’altra torre a Alejandro, va permetre veure la jugada guanyadora, i després de desviar el Rei Rival, única defensa de la torre rival, va poder capturar-la i aprofitar per coronar el peó com a Dama i així guanyar la partida amb el mat de l’escala.

A la taula 2, dominada pel Fran amb peces blanques, jugava contra la Clàudia Martina amb peces negres. L’obertura va ser la Italiana, mantenint un control al centre que igualava les negres fins que el jugador del GEVA-CEA D, mitjançant un sacrifici doble de peces, va trobar una manera de posar la jugadora rival en una situació decisiva a la partida; perdre la Dama o perdre la partida. Evidentment, la partida va continuar amb la rival sense la seva Dama, però Fran també comptava amb dues peces de menys. Després dels intercanvis següents i la pèrdua de peces per part de la Clàudia, el company va aconseguir acorralar el Rei enemic a la vuitena línia i va acabar amb el mat de l’escala.

A la taula 3, dominada pel Rafa amb peces negres, jugava contra el Dan Cabré amb peces blanques. L’apertura escollida va ser la defensa Petrov. Després de realitzar les primeres captures, el jugador de l’Andorra va veure l’oportunitat de no solament trencar el recent enroc del rival, sinó també d’obtenir un avantatge de peó. Tot i això, amb aquest avantatge de material, en Dan mantenia unes peces molt ben protegides i resistia les amenaces de manera sòlida. Finalment, el company, decidint avançar el Rei cap al cim dels seus peons, va aconseguir fer caure la defensa i, després dels intercanvis, va aconseguir la coronació de la Dama, fent que el rival es rendís en veure que en pocs moviments el Rei acabaria en Mat.

D’aquesta manera, el GEVA-CEA D aconsegueix 3 punts i el Flanc de Dama B 1 punt. Enhorabona a l’equip D per ser els campions de la 3ª Territorial de Lleida i per la possible opció de pujar de categoria.

  Flanc de Dama B   1 – 3   GEVA-CEA D
1 Jové, Lleo 1449 0 – 1 1700 Molero, Alejandro
2 Budau, Clàudia M. 1405 0 – 1 1700 Lamotte, Joan F.
3 Cabré, Dan 1391 0 – 1 1700 Rodríguez, Rafael
4 Mambrona, Pau 1384 1 – 0 1700 Vacant
Yaiza Cano Duarte

Yaiza Cano Duarte

Delegat GEVA-CEA D

20240317 Flanc Dama B vs GEVA-CEA D

Flanc de Dama B vs GEVA-CEA D

20240317 Flanc Dama B vs GEVA-CEA D

Flanc de Dama B vs GEVA-CEA D