El GEVA-CEA campió de la Copa Catalana – Fase Lleida

El passat diumenge 24 d’abril es va celebrar a Ponts la fase prèvia, grup de Lleida, de la Copa Catalana. Al torneig van prendre part un total de 26 equips, i es van realitzar vuit rondes a 10 minuts per jugador amb un increment de 5 segons per jugada.

El GEVA-CEA va presentar dos equips, el GEVA-CEA »A» format pels jugadors Sergi Pham, Raul Garcia, Daniel Gómez, Esteve Mateu i Cristofer Luke, i el GEVA-CEA »C» format pels jugadors David Sinfreu, Josep Maria Montraveta, Joan Moscoso i Joaquim Montoliu.

L’equip »A» partia com a favorit per guanyar el torneig per la mitja d’ELO dels nostres jugadors respecte als altres equips. Així doncs l’equip va demostrar estar en forma després d’una dura temporada a la Lliga Catalana i va guanyar tots els enfrontaments fent un total de 27 punts en 32 partides, 4½ punts més que el segon classificat, el Torà, que contava amb el jugador amb més ràting del torneig el Mestre Internacional José Rafael Sequera.

A l’equip A va destacar l’actuació de l’Esteve Mateu que va guanyar les 7 partides que va jugar, tot i jugar contra jugadors amb menys ràting que ell, mai es fàcil guanyar totes les partides en el mateix torneig.

El GEVA-CEA »C» per la seva part va fer un torneig també amb molt bons resultats, quedant segon de la seva categoria i classificant-se així també per la final de la Copa Catalana que es jugarà el diumenge 25 de setembre.

L’equip C va fer un total de 16 punts i mig de 32 possibles, molt bon resultat tenint en compte els rivals durs amb els que es van enfrontar. A l’equip «C» cal destacar l’actuació de David Sinfreu que va jugar al primer taulell i va fer un total de 6 punts de 8 partides perdent només amb el jugador amb més ràting del torneig el MI Jose Rafael Sequera i fent taules amb jugadors amb prop de 500 punts més ELO. Pràcticament tots els seus rival tenien més ELO fet que dona molt més mèrit a aquest resultat.

Així doncs, els dos equips del GEVA-CEA s’han classificat per jugar la final de la Copa Catalana el dia 25 de setembre on s’enfrontaran als millors equips de les seves respectives categories, sens dubte, un gran repte pels nostres jugadors.

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results

Cristofer Luke Brezmes

Cristofer Luke Brezmes

Candidate Master | Professor FEVA

20220424 Copa Catalana Lleida

Vista de la sala de joc

20220424 Copa Catalana Lleida

GEVA-CEA A

20220424 Copa Catalana Lleida

Campió Lleida, GEVA-CEA A

20220424 Copa Catalana Lleida

Jugadors del GEVA-CEA

20220424 Copa Catalana Lleida

GEVA-CEA C

20220424 Copa Catalana Lleida

GEVA-CEA C segon, 2ª provincial