Derrota molt ajustada a Sant Andreu

El nostra viatge a Barcelona per enfrontar-nos al Club Escacs Sant Andreu no va resultar tot el profitós que hauríem desitjat, però cal remarcar que l’equip, malgrat les nombroses baixes en l’alineació va saber lluitar de valent i el matx no es va decidir fins la darrera partida passades les quatre hores de joc.

A les 16:30, després de l’amistosa foto de grup amb tots els jugadors, va donar inici l’encontre i passada una hora de joc ja es preveia que aquest seria més lluitat del que semblava pels ELO’s inicials dels jugadors. Tot i així l’encontre no va començar bé ja que la primera partida en acabar fou la derrota d’en Josep Ribera en el 7è tauler després de passar per alt un senzill tema tàctic que li va provocar pèrdues materials havent d’abandonar.

Les taules en el segon, tercer i quart tauler de Felipe Porras, Sergi Pham i Serni Ribera mantenien tot obert, mentre que les derrotes de Cristofer Luke i l’Àlfred Alcón en el darrer tauler es neutralitzaven amb les victòries d’en Josep Mª Ribera i l’Àlex Alcón, ambdós amb les peces negres i aquest darrer desprès de patir uns increïbles destrets de temps que va ser capaç de superar per endur-se el punt.

Amb aquests resultats el matx es trobava 4½-3½ a manca de les dues darreres partides. En el primer tauler la partida entre Movsziszian i De la Riva es trobava també en els destrets de temps, i malgrat que la posició semblava taules el cert és que amb el poc temps que disposaven els dos jugadors, menys d’un minut, podia haver passat qualsevol cosa. Finalment el resultat esperat i per tant el marcador reflexava un 5-4 a favor de l’equip local.

Amb les peces blanques l’Esteve gaudia d’un avantatge gairebé decisiu, però el seu rival no li estava posant les coses senzilles i això va provocar que una errada li portés a perdre la qualitat d’avantatge. Va saber superar la situació per arribar a un final amb un peó extra que hauria acabat guanyant si no fos perquè en els destrets de temps que ambdós jugadors patien ja feia una bona estona li fallessin els reflexes i l’agulla del rellotge li donés la partida per perduda.

Una llàstima perquè al ser la darrera partida la derrota sempre és més difícil de pair, però en qualsevol cas cal continuar en aquesta línia, lluitant els encontres fins el darrer moment.

  SANT ANDREU   6 – 4   ANDORRA
1 Movsziszian, Karen 2537 GM ½-½ 2556 GM De la Riva, Oscar
2 Barbero, Alejandro 2424 MF ½-½ 2520 MI Porras, Felipe
3 Domínguez, Eric 2410 MF ½-½ 2291 MC Pham, Sergi
4 Colon, Enrique 2380 MF ½-½ 2286 Ribera, Serni
5 Delisau, Oriol 2337 MC 0 – 1 2233 Ribera, Josep Mª
6 Travesset, Jan 2348 MC 1 – 0 2217 Mateu, Esteve
7 Castelltort, Antoni 2322 MC 1 – 0 2208 Ribera, Josep
8 Roca, Edgar 2256 1 – 0 2173 MC Luke, Cristofer
9 Casas, Domingo 2295 MC 0 – 1 2112 Alcón, Àlex
10 Travesset, Daniel 2242 MC 1 – 0 1664 Alcón, Àlfred
Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

Sala de joc LLIGA CATALANA 2022
Equips Divisió d’Honor i Preferent Lleida

Centre Esportiu dels Serradells
Plaça Baró de Coubertin, Ctra. de la Comella.
Andorra la Vella (AD500). Planta 0, Sala 1.