Excel·lent.lent torneig de Daniel José que obté el títol de Mestre Català

Crònica rondes 7-9

Aquest dimecres dia 12 ha finalitzat aquest tancat organitzat per la delegació de Lleida de la Federació Catalana d’escacs.

Les darreres rondes han estat molt emocionants i finalment la victòria s’ha decantat pel Mestre Internacional Cubà Jorge González, un veterà jugador que porta molts anys residint a Catalunya. Ha fet 6,5 punts, amb 5 victòries a l’igual que el 2n classificat el Mestre FIDE Arian González de Cuba, però el primer ha empatat 3 partides i només ha sofert una derrota, una menys que el Mestre Cubà que per tant ha acabat amb 5 punts.

La resta de jugadors classificats finalment han confirmat la igualtat que ha presidit el torneig, doncs del 3r al 9è només hi ha hagut un punt de diferència. Entre ells trobem en la 5a posició en Daniel José amb 4,5 punts, que sortia com a teòric 10è classificat i per tant ha guanyat força llocs i també força rànquing ELO. I en 8a posició, la seva posició inicial, en David Monell amb 4 punts, que tot hi així ha guanyat una mica d’ELO doncs també ha puntuat amb varis jugadors teòricament superiors.

Una de les principals motivacions per fer aquest torneig era donar la possibilitat d’aconseguir normes de Mestre Internacional, que finalment ningú ha pogut obtenir precisament perquè els jugadors s’han guanyat entre ells sense que ningú pogués destacar massa. En canvi en Daniel ha aconseguit la 3a i definitiva norma de Mestre Català, pel que ha obtingut el títol.

Ha estat un torneig molt interessant i ben organitzat, que ha permès a varis jugadors d’enfrontar-se amb alguns professionals i obtenir més experiència.

Crònica rondes 4-6

Fins ara s’han jugat 6 rondes d’aquest torneig tancat. En general les victòries estan repartint-se bastant i és difícil per tots els participants aconseguir destacar.

El veterà Mestre Colombià Jorge González ha aconseguit 4 victòries i unes taules, i va primer seguit del Mestre FIDE Cubà Arián González amb 4 punts. El primer espanyol és el Mestre Internacional Guillem Baches amb 3,5 punts seguit dels jugadors amb bandera andorrana amb 3 punts.

En Joan Mellado, número 2 del rànquing, no està trobant bones sensacions i compta les seves partides per empats, circumstància que es veu afavorida doncs varis dels seus rivals en obtenir bones posicions prefereixen no temptar la sort i ofereixen taules.

Tant en David Monell com en Daniel José estan fent actuacions per sobra de l’esperat, i si be ja tenen quasi impossible aconseguir norma, esperem que puguin millorar el seu rànquing, o obtenir norma de Mestre Català en el cas del Daniel.

Crònica rondes 1-3

Del dia 6 al 12 de desembre s’està jugant a Lleida ciutat un torneig tancat vàlid per la obtenció de normes de Mestre Internacional. Compta amb la participació de jugadors de la província, d’Andorra, i jugadors habituals en els torneigs que es fan per Catalunya.

Els representants d’Andorra són el David Monell i en Daniel José, que tenen un dur torneig per endavant doncs bona part de la nòmina té força més rànquing.

Ja disputades les 3 primeres rondes no els hi està anant malament doncs ambdós porten 1,5 punts. Tot i així les possibilitats de norma passen per fer 6 punts, el que seria un resultat extraordinari.

Qui de moment lidera el torneig és el número 1 del rànquing, el Mestre FIDE Cubà Arian González, qui fa temps que té força sobrada de Mestre Internacional però certes circumstancies relacionades amb la seva Federació mare li han impedit tenir un títol merescut.

A continuació l’enllaç a chess-results i el visor amb les partides del torneig.