Debut amb victòria d’en Robert Alomà

Aquesta tercera edició del Campionat dels Petits Estats, en el meu debut, he començat amb una còmoda victòria, amb les peces blanques, davant el representat de Liechtenstein, Renato Frick.

La partida estava bastant equilibrada en la obertura fins que en Renato ha comes un error posicional. Aquest fet m’ha permès obtenir avantatja de material. Per aquest motiu el meu rival m’ha llençat un atac pel flanc de Rei desesperadament. Finalment m’he defensat, he conservat el material i l’oponent no ha tingut més remei que abandonar.

Els altres jugadors que en aquesta jornada inaugural també han obtingut la victòria han estat Igor Efimov (Mònaco), Helgi Dam Ziska (Feroe), Paris Klerides (Xipre). Demà em toca el quart de rànquing, el mestre internacional de Luxemburg Fred Berend, a la tarda a les 15:00 hores.

Pel que fa a l’organització hi ha aspectes positius com és l’hotel i la sala de joc que estan situats al centre de Klaksvík, entre ells es troben a uns deu minuts de distància. No obstant pel que fa el tema del menjar sí que de moment és bastant deficitari. L’organitzador comprar el menjar i ens serveix un plat únic sense opció a elegir. Veurem si en aquest aspecte milloren.

Hi ha una bona cobertura del torneig per diverses webs de rellevància en el món dels escacs.

Crònica: Robert Alomà Vidal

  • Web oficial del torneig.
  • Fotos a la web oficial del torneig.
  • Resultats i classificació a chess-results.
  • Retransmissió en directe a chess24.
  • Retransmissió en directe a ChessBomb.
  • Retransmissió en directe a Follow Chess.