Format híbrid amb Cristofer Luke com representant andorrà

El Campionat d’Europa Individual dels Petits Estats 2021 es disputarà del 17 al 25 d’abril en format híbrid després de la decisió unànime presa pels deu països membres de la ESNA, zona 1.10. De fet era Mònaco qui havia d’acollir la prova a finals del 2020 en el que hagués estat la quarta edició, però degut a la pandèmia no es va poder dur a terme i finalment s’ha pres aquesta decisió davant les dificultats que hi havia per poder dur a terme el torneig de manera presencial.

Cada federació membre de la ESNA ha designat un dels seus jugadors i per tant a l’esdeveniment hi prendran part 10 jugadors en un torneig per sistema lliga de 9 rondes i un control de temps de 120 minuts per cada jugador per tota la partida i un increment de 30 segons per jugada.

Malauradament han fallat dos països, Liechtenstein i Guernsei que han estat substituits per dos representants extra de Feroe i Luxemburg seguin l’ordre de força ELO. El guanyador del torneig obtindrà una de les places de la ECU per la propera Copa del Món FIDE 2021.

Els jugadors representants de cada federació jugarà des de una seu designada i la plataforma de joc serà Tornelo.com on els jugadors es connectaran amb el seu ordinador i la seva càmera. Cada seu serà supervisada per un àrbitre local que connectarà una segona càmera per garantir una visió completa de la sala de joc. Totes les càmeres de les diferents seus estaran connectades mitjançant una videoconferència que crearà i controlarà l’àrbitre principal del torneig, Marco Biagoli.

El representant del Principat serà el candidat a mestre Cristofer Luke Brezmes mentre que actuarà com a àrbitre l’Alexandra Muratet Carmona. El número u per rànquing és el gran mestre internacional de les Illes Feroe Helgi Dam Ziska que precisament ha estat el guanyador de les dues darreres edicions i per tant el principal favorit per endur-se la victòria.

A continuació la llista completa dels jugadors i ls enllaços per seguir el torneig. Les partides començaran a les 18:00 hores (CEST).

Web European Chess Union
Retransmissió online chess24
Emparellaments i Resultats a chess-results
Tornelo