Excel·lent resultat dels germans Ribera a Vila-seca!

Aquest proppassat diumenge 9 de Juny es va celebrar el Torneig Actiu de Vila-seca, un torneig tipus actiu a 15 minuts més increment de 5 segons per jugada, un format ideal per formar i celebrar un torneig en un dia.

El nombre de jugadors ha estat als voltants de 70, un número bastant elevat tenint en compte la celebració de 3 tornejos amb un format similar en el mateix dia en localitats relativament a prop, –Mollerussa, Tres Peons i Lafarga–.

Els jugadors que han participat del Principat han estat dos, el Pepe i el Serni RIBERA, dos germans que viuen els escacs amb passió i amb ganes d’anar millorant cada dia. El Pepe i el Serni porten treballant aquests mesos abans de començar la temporada d’estiu per poder plasmar en resultats el treball previ.

El present torneig servia com un test per veure els defectes del propi joc i per polir aspectes teòrics. Efectivament, el treball sense el joc no produeix els efectes esperats i el present torneig servia per veure quines sensacions es tenia després de l’estudi, sobre tot tenint en compte que s’apropa la temporada de tornejos de l’estiu.

I hem de dir que els resultats han superat les expectatives.

El Pepe ha fet una actuació per sobre del seu rànquing ràpid català. El nostre jugador té un rànquing de 2.171 punts català, pujant més de 30 punts tornant als 2.200 elo, destacant la victòria contra Zurano i unes taules contra Esplugues, dos jugadors de 2.400 Elo. Per altra banda, el Serni ha fet una actuació similar, pujant també més de 30 punts, destacant la victòria contra el Santiago Año –2280 elo—i unes taules amb un jugador de 2160 elo.

El cronista pensa, amb humilitat i amb la visió d’una persona amb poca informació, que aquests resultats no són estranys i que la majoria dels jugadors tecnificats estan al nivell d’assolir resultats similars però la manca de tornejos avaluats al joc dels jugadors del Principat és la limitació dels escacs a Andorra. És que, tots els jugadors tecnificats i algú que no està dins del programa són nens amb capacitats, que podrien estar a un nivell molt alt en comparació amb la resta dels jugadors catalans, fins i tot espanyols, tant masculí com femení.

És a dir, quan el cronista es refereix que la debilitat o limitació dels nostres jugadors és la manca de tornejos, hem refereixo a que el que ens sobra són bons dirigents, bons professors, bons pares, alumnes i talent, però el que ens manca és una planificació o programa de tornejos a nivell federatiu, amb una coordinació a nivell escolar i probablement una altra visió més precisa de la tecnificació, doncs tant sols pensant en coses grans es poden aconseguir coses grans.

Al cap i a la fi, els jugadors d’ara són capital humà de futur, dit d’un altra forma, són jugadors d’ara i directius de demà que podran donar més impuls al nostre esport. El problema, pot ser, és que sinó hi ha possibilitat d’escollir, no hi ha opció.

A continuació us deixem els enllaços a chess-results i la galeria de fotos!

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results
Circuit Català d’Oberts Internacionals

Josep Ribera Baztan

Josep Ribera Baztan

Candidate Master | President GEVA

20190609 Actiu Vilaseca

Josep Mª Ribera Veganzones

20190609 Actiu Vilaseca

Serni Ribera Veganzones