Presència andorrana al VII festival internacional vila de Platja d’Aro

Del 24 de juny al 1 de juliol de 2019 s’ha disputat el VII festival internacional vila de Platja d’Aro amb la presència del mític Anatoli Karpov (ex campió del món).

El torneig s’ha jugat de forma clàssica a 9 rondes de 90 minuts + 30 segons per jugada per sistema suís i s’ha disputat en el “Salón Niebla” de l’hotel “Aromar” de Platja d’Aro.

En aquesta ocasió han participat tres joves jugadors del Principat, el Marc Martínez Gámiz i els germans Àlex i Jaume Alcón Llosada per part de la delegació andorrana.

En el grup B, el Marc Martínez ha realitzat bones partides amb un bon joc i rivals de nivell, en un torneig seriós i pujant rànquing i Elo FIDE. Ha finalitzat en 17a posició amb 5 punts i quedant 1r del seu tram d’Elo (1650-1799).

El Jaume Alcón, també ha jugat bones partides i ha finalitzat el torneig en 29a posició amb un total de 4 punts.

En el grup A, l’Àlex Alcón s’ha trobat jugadors molt durs i ha finalitzat en la 30a posició amb 3 punts i també ha guanyat el seu tram d’ELO.

Els 3 primers d’aquest grup separat per desempat amb 6,5 punts han estat els titulats, Orelvis Perez (GM-1r classificat), Àlex Vidal (FM-2n classificat) i Victor Moskalenko (GM-3r classificat).

En el grup B, el 1r premi se l’ha endut l’ucraïnès Bogdan Niktin amb 7,5 punts, el 2n Javier Castrillon amb 7 punts i el 3r el jove Àlex Bes amb 6,5 punts del Foment Martinenc, que cada dia jugava ràpides amb els nostres representants i passaven junts moments d’esbarjo.

En la categoria de llegendes dels escacs han jugat partides ràpides i blitz en un tancat 4 GMs famosos en la història dels escacs com són el rús Anatoli Karpov, el serbi Ljubomir Ljubojevic, l’armeni Rafael Vaganian i l’ucraïnès Oleg M. Romanishin. En aquest apartat el campió ha estat el GM R. Vaganian per davant del GM A. Karpov. Una bona ocasió per gaudir amb aquests campions just a tocar.

Un torneig amb un bon reclam que de ben segur continuarà progressant en inscripcions i en nivell. Unes condicions molt bones per la pràctica dels escacs. Això si, hauran de mirar que la sala sigui més gran i amb lavabo a l’interior ja que els jugadors podien marxar a beure a les seves habitacions!!!, amb poc control dels dispositius mòbils, avui en dia molt importants per la pràctica d’aquest esport.

En resum, una bona experiència perquè els nostres joves jugadors puguin continuar progressant.

A continuació us deixem els enllaços a chess-results i la galeria de fotos!

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results
Circuit Català d’Oberts Internacionals

Martí Martínez Balastegui

Martí Martínez Balastegui

Delegat GEVA-CEA B

2019 Platja d'Aro open

Marc Martínez Gámiz

2019 Platja d'Aro open

Vista de la sala de joc

2019 Platja d'Aro open

Marc Martínez recull el premi...

2019 Platja d'Aro open

Àlex Alcón Llosada

2019 Platja d'Aro open

Analitzant les partides...

2019 Platja d'Aro open

Àlex Alcón recull el seu premi...

2019 Platja d'Aro open

Anatoli Karpov dedica el trofeu del Marc!

2019 Platja d'Aro open

El Marc amb la llegenda Anatoli Karpov!

2019 Platja d'Aro open

Cartell oficial del torneig