Victòria molt important contra un rival directe

Aquest dissabte hem jugat amb el Figueres, un dels equips que en principi lluiten per mantenir-se a Divisió d’Honor tal com nosaltres. L’encontre ha estat molt emocionant en tot moment, donat que hi havia lluita oberta a moltes partides.

Dues partides han acabat aviat doncs tant Oscar de la Riva com Daniel José han signat taules per diferents causes tot just a l’obertura.

No massa més tard ha semblat que anàvem cap a perdre el matx, doncs en les partides d’en Joan Fernández i Jorge Pérez teníem posició quasi perduda, que efectivament han acabat perdent tot i que després d’aguantar força estona.

Una partida curiosa ha estat la nova victòria d’en Sergi Pham, que ha sacrificat massa material per atacar i ha quedat perdut. En el darrer moment ha amagat una amenaça que el seu rival no ha vist, i de cop s’ha trobat amb atac de mat, que ha fet en poques jugades.

La partida d’en Raül ha estat força igualada en tot moment, i si be ha intentat lluitar donat que el matx era desfavorable, no ha pogut aconseguir desequilibrar prou la posició i han fet taules en anar a simplificar diverses peces al centre.

En Marc ha quedat una mica millor amb negres i ha tingut certa pressió. De cop ha fet un error i s’ha deixat un peó, tot i que podia seguir lluitant. Posteriorment ambdós jugadors han estat poc precisos i han fet diversos errors que podrien haver capgirat la partida en qualsevol direcció, tot i que el darrer error l’ha fet el nostre jugador que ha perdut la dama.

L’Eric Prie ha pogut treure una mica de avantatja en un final on tenia certa activitat, si ve no era massa greu. El seu rival no ha vist un cop tàctic amb sacrifici combinat amb peó passat, i ha perdut un peó i seguidament un altre, veient-se obligat a abandonar.

Per la seva banda l’Esteve tenia torre i peons per dues peces, i si ve hi havia equilibri dinàmic sembla que el negre havia de jugar més precís, qui finalment ha fet diverses imprecisions i el nostre jugador ha activat decisivament la seva torre fins a guanyar material definitiu.

La darrera partida en acabar ha estat la d’en David Norwood. En aquell moment anàvem 4,5 a 4,5 i per tant era la partida que decidia el matx. Tot i haver estat igualat durant tota la partida, en el final ha sabut veure una possibilitat d’avantatge en un final de torres que ha imposat amb gran tècnica.

La setmana vinent juguem amb l’Escola d’Escacs de Barcelona, actual campió de la categoria i per tant un rival molt difícil.

A continuació els resultats individuals:

GEVA-CEA 5½ – 4½ FIGUERES
1 De la Riva, Oscar 2542 GM ½-½ 2447 MI Alonso, Rene
2 Norwood, David 2511 GM 1-0 2388 MF Cuadras, Jordi
3 Prie, Eric 2470 GM 1-0 2359 MF Lillo, Victor
4 Simonet, Marc 2354 MF 0-1 2367 MF Vives, Jaume
5 Pham, Sergi 2295 MC 1-0 2327 MC Pijuan, Manel
6 Jose, Daniel 2287 MC ½-½ 2290 MC Casanellas, Lluís
7 Garcia, Raül 2271 MF ½-½ 2284 MC Serra, Jordi
8 Fernández, Joan 2144 0-1 2249 MC Colls, Emili
9 Mateu, Esteve 2115 1-0 2200 Lillo, Josep Mª
10 Pérez, Jorge 1994 0-1 2126 MC Parals, Lluís
20130202_GEVACEA vs Figueres_06

David Norwood i Eric Prie

20130202_GEVACEA vs Figueres_04

Marc Simonet i Sergi Pham

20130202_GEVACEA vs Figueres_01

Jorge Pérez i Esteve Mateu