Victòria d’en Jaume Alcon i taules d’en Marc Sanchez

Després d’aquests resultats en Jaume Alcon porta 1½ punts en dues rondes. El Jaume jugava amb les peces blanques i la partida s’ha complicat molt en el mig joc. Desprès de moltes alternatives on l’avantatge ha passat d’un bàndol a l’altre, ha estat en Jaume qui ha donat el cop definitiu. El seu adversari ha sigut el Portuguès Guimaraes Henrique.

En Marc Sanchez ha aconseguit les primeres taules en aquesta ronda davant el també Portugues, Guia Artur. Amb les peces negres en Marc ha sortit molt be de l’obertura i ha guanyat dos peons que li donaven avantatge decisiu, però quan el final era una qüestió tècnica, no ha trobat la manera de correcta d’avançar els peons, arribant a un final impossible de guanyar.

En Serni Ribera ha jugat molt be l’obertura amb les peces blanques davant l’Espanyol Siscar Aitor. Desprès de moltes jugades teòriques el seu adversari ha comés un error deixant a les blanques una posició guanyadora. Però tenir una posició guanyadora no significa que la partida s’ha acabat. Com deia el gran jugador Savielly Tartakower, els errors estan amagats esperant a ser comesos. Al Serni li estava esperant un, que li ha fet perdre la partida.

Demà, els tres representants Andorrans jugaran amb les peces negres. En Jaume Alcon jugarà davant l’Espanyol Revaliente Ciro, en Marc Sanchez davant el Finlandès Merriman Janes i el Serni Ribera davant el Portuguès Fernandes Tiago.

20181104 WCCC Santiago R01

Jaume Alcón Llosada (AND)

20181104 WCCC Santiago R01

Serni Ribera Veganzones (AND)

20181104 WCCC Santiago R01

Marc Sánchez Sala (AND)

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | National Instructor