Amb la participació d’en Josep Mª Ribera i Raúl Garcia

Entre el 7 i el 14 de juliol es va disputar el tradicional Festival d’Escacs a Saint-Lô. Per segon any consecutiu, jugadors del Principat van disputar aquest prestigiós torneig.

Aquest any, a la categoria de joves amb un ELO inferior a 2000, l’escollit va ser l’actual campió juvenil d’Andorra en Josep Mª Ribera. A la categoria open (Open Coquerau) el representant va ser en Raúl Garcia.

En total van jugar 440 jugadors repartits en tres tornejos: open per a joves amb ELO inferior a 1400 punts, open per a joves amb ELO inferior a 2000 i l’open general obert a tots el jugadors.

A més dels opens d’escacs a un ritme clàssic, es jugaven diferents modalitats de tornejos, partides ràpides, partides a quatre (conegut com passa peces), torneig amb handicap (consisteix en que els jugadors més forts donen avantatge de temps fins arribar a 2 minuts contra 10. D’aquesta manera les forces s’igualen).

Aquests torneigs són informals i es va donar la circumstància que aquest any coincidia amb el mundial de futbol i a més, amb una gran actuació del equip francès. El dia que es jugava el torneig amb handicap, a la mateixa hora es disputava l’encontre França – Bèlgica. Van posar una gran pantalla al fons de la sala, de manera que mentre es jugava el torneig els jugadors també miraven el partit de futbol. Quan va marcar gol França, les celebracions van ser exactament igual que en un camp de futbol i després continuaven les partides. A més hi havia moltes activitats dirigides per un nombrós grup de monitors i animadors.

A part dels tornejos d’escacs es van fer competicions de tennis taula, (Pepe va quedar en tercer lloc!), partits de futbol i diferents jocs de taula i al aire lliure.

Tots els jugadors estaven allotjats en un alberg i la sala de joc ubicada enfront en un gran espai poliesportiu. Una veritable experiència entre nens i joves de diferents països, llengües i rases. Tots convivint i relacionats amb el llenguatge universal de les ganes de compartir i passar-ho bé.

Els àpats es feien en un menjador escolar situat a deu minuts caminant. Sorprenia veure als organitzadors, des del director principal del Festival, fen cua per agafar el dinar i el sopar com tothom. Al menys en aquesta setmana es va complir això d’igualtat i fraternitat.

Esportivament, en Josep Ribera al torneig de joves, va començar molt bé liderant la prova fins la quarta ronda, una derrota a la cinquena ronda li va fer perdre el liderat. A partir d’aquí va alternar victòries amb derrotes, finalitzant amb sis punts i ocupant el lloc 16è sobre 170 participants, obtenint el premi com 2n millor jugador sub16. Un bon torneig del campió juvenil i una gran experiència. El guanyador d’aquest torneig va ser en Antonie Roussel de França.

A l’open Coquereau en Raúl Garcia va totalitzar també sis punt ocupant el lloc 12è sobre un total de 110 jugadors. El guanyador en aquesta competició va ser el número 1 del rànquing el gran mestre de Bèlgica Alexandre Dgebuzdae amb 7 punts.

El guanyador de «l’Open d’enfants» amb un ELO inferior de 1400 va ser en Artum Vedmediuc de Moldàvia sobre un total de 154 jugadors.

Galeria de fotografies a Flickr
Web oficial amb resultats, classificacions i fotografies

Raul Garcia Paolicchi

Raul Garcia Paolicchi

Mestre FIDE | Professor FEVA

2018 Festival Échecs Saint-Lô

2018 Festival Échecs Saint-Lô

2018 Festival Échecs Saint-Lô

2018 Festival Échecs Saint-Lô

2018 Festival Échecs Saint-Lô

2018 Festival Échecs Saint-Lô