Empat a punts i desempat entre els dos favorits al triomf

El darrer cap de setmana, dissabte 14 per la tarda i diumenge 15 pel matí, es va celebrar al local social del GEVA una nova edició del Campionat Absolut d’Andorra amb partides de 20 minuts per jugador i un increment de 20 segons per jugada per sistema suïs on van prendre part 23 jugadors de totes les edats.

El torneig tenia dos clars favorits, el número 1 i 2 del rànquing, Oscar de la Riva i Robert Alomà respectivament. Tal i com es pot comprovar a la classificació final van confirmar les previsions al empatar en el primer lloc de la classificació amb 7½ punts, fruït de set victòries i un empat en la partida que els va enfrontar, que es va produir en la tercera ronda. L’empat es va produir tant a punts com en els tres sistemes de desempat aplicats així com el resultat particular, compartint, com ja va succeir ara fa dos anys, la primera plaça.

En la lluita per la tercera plaça fou en Raül Garcia qui s’endugué el lloc amb 6 punts, perdent en els seus enfrontaments davant els primers classificats, però imposant-se a la resta de jugadors, superant amb un punt de diferència el següent classificat.

La «sorpresa», malgrat que amb la seva progressió poc a poc ens anem acostumant als seus resultats, ha estat l’empat per la quarta i cinquena plaça de dos jugadors de categoria sub12, em Marc Martínez Gámiz i en Jaume Alcón Llosada, ambdós amb 5 punts. Excel.lent torneig, per tant, fruit sense cap mena de dubte de les classes de tecnificació conjuntament amb l’esforç per prendre part en nombrosos tornejos al llarg de l’estiu.

A continuació, amb 4½ punts, tres jugadors, Cristofer Luke que debutava per primera vegada en el Campionat Nacional i els sub14 Àlex Alcón Llosada i Josep Mª Ribera Veganzones, ambdós també amb una clara trajectòria ascendent pel que fa a la seva evolució.

Pel que fa als premis especials per edats, els guanyadors han estat: Marc Martínez (Millor sub16), Jaume Alcón (Millor sub14), Marc Sánchez (Millor sub12) i Serni Ribera (Millor sub10).

20171015 Absolut Andorra

Vista de la sala de joc, local social del GEVA

20171015 Absolut Andorra

Raul Garcia vs Oscar de la Riva

20171015 Absolut Andorra

Cristofer Luke vs Robert Alomà

20171015 Absolut Andorra

Oscar de la Riva vs Marc Martínez

20171015 Absolut Andorra

Alfred Alcón vs Valentí Riba

20171015 Absolut Andorra

Vista de la sala de joc