Molt bona actuació dels nostres joves a l’Open Actiu Fundació Joviat

Aquest dimecres u de maig, aprofitant la festivitat del Dia del Treballador, ha donat el tret de sortida el XVI Circuït Català d’Oberts Internacionals d’Escacs amb un torneig d’escacs actius, amb un ritme de 15 minuts per jugador i increment de cinc segons a nou rondes, a la Fundació Joviat a Manresa.

Com els nostres joves no van tenir prou amb les Finals Catalanes per edats celebrades recentment, cinc d’ells s’han desplaçat, acompanyats pels seus pares fins Manresa, per poder prendre part en aquest interessant torneig que tot just enguany celebra la seva segona edició. Els nostres jugadors que hi van prendre part, doncs, van ser els sub16 Josep Mª Ribera i Àlex Alcón Llosada, els sub14 Marc Martínez i Jaume Alcón Llosada juntament amb el sub12 Serni Ribera.

En general el torneig va anar força bé. Tres d’ells, Josep Mª Ribera, Jaume Alcón Llosada i Marc Martínez van acabar amb 5 punts, per tant per sobre del 50%, però cal una menció especial per l’Àlex Alcón Llosada i en Serni Ribera ja que ambdós van finalitzar amb 6 punts ocupant els llocs 25è i 26è de la classificació general en un torneig amb 144 jugadors i on ells sortien amb els números 53è i 67è del rànquing inicial.

A més a més la puntuació els va permetre ocupar la primera plaça dels seus respectius trams ELO. L’Àlex Alcón Llosada va guanyar el Tram E, mentre que el Serni Ribera ho va fer en el Tram F. Apart del premi també es van endur un bon grapat de punts d’ELO FIDE Actiu millorant així el seu rànquing.

Pel que fa a la part alta, el campió amb 8 fou el mestre internacional argentí Tomás Sosa, el segon classificat amb 7½ el gran mestre armeni Karen Movsziszian i en el tercer lloc fins a set jugadors empatats amb 7 punts, guanyant el desempat l’actual Campió de Catalunya Absolut, el gran mestre José A. Guerra.

A continuació us deixem els enllaços a chess-results i la galeria de fotos!

Galeria de fotografies a Flickr
Enllaç a chess-results
Circuit Català d’Oberts Internacionals

20190502 Open Actiu Fundació Joviat

Molta concentració!

20190502 Open Actiu Fundació Joviat

Podi Tram E, campió Àlex Alcón Llosada

20190502 Open Actiu Fundació Joviat

en Jaume i en Marc!

20190502 Open Actiu Fundació Joviat

Podi Tram F, campió Serni Ribera