Derrota contra Mònaco


T
ANDORRA
ELO
1½ – 2½
MÒNACO
ELO
1
GM De la Riva, Oscar
2507
½ – ½
GM Efimov, Igor
2398
2
FM
Garcia, Raül
2146
0 – 1
GM Butnorius, Algimantas
2379
3
Mateu, Esteve
2034
0 – 1
Nelis, Jean-Francois
2146
4
Fernandez, Joan
2133
1 – 0 Ribbegren, Karl Johan
2244

L’Òscar ha tingut una partida molt moguda, on des de l’obertura es preveien cops tàctics per ambdós bàndols, doncs per una jugada poc acurada ha deixat opcions al negre. L’estructura de peons asimètrica ha portat a una lluita constant, combinada amb intents de coordinació per aconseguir tenir amenaces per mantenir la iniciativa. Finalment han acordat taules en una posició d’equilibri dinàmic.

En Raul ha jugat molt sòlid amb negres, i de fet ha aguantat la posició durant moltes jugades sense problema, tot i que amb poc espai. En qualsevol cas el blanc estava millor, i després de moltes voltes ha aconseguit trencar la posició del nostre jugador i imposar-se.

L’Esteve ha hagut de pensar força a l’obertura, però no ha sabut trobar com posar les peces i ha quedat malament aviat, cosa que s’ha traduït en pèrdua de material decisiu.

En Joan ha tingut una partida de joc pels dos flancs i activitat de peces, on ambdós jugadors intentaven mantenir la iniciativa en una posició complexa. Ha aconseguit debilitar el flanc de rei del seu contrari canviant l’important alfil de caselles blanques, i posteriorment ha construït un atac que li a permès amenaçar un mat imparable.

Amb aquesta derrota perdem moltes opcions de lluitar pel campionat, tot i que seguim en posicions capdavanteres.

El dijous hi ha un altre matx molt important amb Luxemburg, els actuals líders.

20150421 ronda 6 (8)

Andorra vs Mònaco

20150421 ronda 6 (9)

Jersey vs Guernsey

20150421 ronda 6 (12)

Liechtenstein vs Luxemburg

20150421 ronda 6 (11)

Xipre vs San Marino

Per més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar els següents enllaços: