Valentí Riba campió amb el 100% dels punts

Valentí Riba ha estat el successor de Ferran Gras i tot just aquesta tarda ha resultat campió del torneig juvenil nacional al obtenir 6 punts, guanyant per tant, totes les partides que ha disputat.

El cert és que a priori tres eren els jugadors favorits pel triomf final, Eric Casanovas, Valentí Riba i Maria Galera. Com és prou conegut, per guanyar un torneig habitualment calen dos factors, jugar be i tenir sort, i en aquesta ocasió ambdós factors han afavorit en Valentí per acabar enduent-se la victòria.

Les partides més complicades que ha tingut han estat precisament les que l’han enfrontat als seus rivals directes, i ambdues partides han donat moltes voltes, i tant com les ha acabat guanyant les podia haver perdut i per tant la classificació podria haver estat un altre. En qualsevol cas això no treu mèrit ja que el nou campió sempre ha lluitat fins el final.

La segona plaça ha estat compartida per en Eric Casanovas i la Maria Galera, ambdós amb 4½ punts al perdre davant el campió i fer taules entre ells. El millor quocient de desempat ha donat el segon lloc a l’Eric.

A continuació trobem tres jugadors empatats amb 3½ punts, Josep Mª Ribera, Marc Martínez i Emma Grande. Destacar en aquest grup la bona actuació del sub10 Marc Martínez que ha superat rivals teòricament superiors.

A continuació poden consultar l’enllaç a chess-results amb la classificació final del torneig:

20150219 Campionat Juvenil d'Andorra

Valentí Riba, campió Juvenil d'Andorra 2015

20150219 Campionat Juvenil d'Andorra

Valentí Riba vs Maria Galera

20150219 Campionat Juvenil d'Andorra

Eric Casanovas vs Valentí Riba

20150219 Juvenil d'Andorra

Vista de la sala de joc...