El GM Egipci Essam El Gindy es proclama campió del torneig

Sorpresa a l’última ronda, la derrota del GM francès Nicolai Legky davant el MF Libanés Faisal Khairallah, permet al GM Egipci Essam El Guindy guanyar el torneig amb 7,5 punts.

El segon lloc ha estat pel MF Libanès Faisal Khairallah que ha igualat amb 7,5 punts el guanyador del torneig. La tercera posició ha sigut pel GM Monagesc Igor Efimov que amb 7 punts ha empatat amb el GM Francès Nicolay Legky, el gran derrotat de la jornada, que ha hagut de conformar-se amb la quarta plaça.

El Raül s’acomiada de la competició amb una victòria sobre el Libanès Moudallal Tarek. Amb peces negres, el jugador Andorrà ha escollit la Defensa Escandinava per oposar-se a l’obertura de peó rei. Al sortir de l’obertura ja tenia avantatge posicional que ha pogut transformar en atac decisiu. En total ha fet 5,5 punts. Una actuació discreta tenint en compte el desenvolupament del torneig.

L’ultima ronda ha comptat amb la presencia del president de la FIDE, Kirsan Ilyumzhinov, que ha fet la primera jugada al tauler nº 1 (1.b3).

Ahir els jugadors van gaudir d’una interessant excursió per les ciutats de Saida i Jenizze, i fou en aquesta ciutat on es va celebrar el torneig de partides ràpides (5’+3”). Finalment els organitzadors van decidir reduir a 9 rondes la competició (inicialment estaven previstes 11) per qüestions d’horari.

El guanyador va ser el MI Libanès Fadi Eid, la segona posició pel GM Egipci Essam El Guindy i la tercera pel MI Suís Richard Gerber.

El Raül va acabar també amb 5,5 punts, però en aquesta ocasió les coses van anar molt millor. Al finalitzar la tercera ronda compartia els sis primers llocs després de derrotar al GM Monegasc Igor Efimov. De fet, durant tota la competició va ocupar els primers taulers. Finalment va perdre l’última partida davant el MI Suís Richard Gerber. En aquest cas podem qualificar l’actuació d’acceptable.

Lliurament de premis amb el President de la FIDE

Campió del Torneig Essam El Guindy (EGY)

Torneig ràpides a Jenizze

Guanyadors Torneig de ràpides

A continuació els enllaços corresponents per poder seguir el torneig: