Quatre jugadors lideren la proba després de disputar-se tres rondes

Ahir va començar a Beirut el segon torneig dels països francòfons, en total participen 68 jugadors en representació de 25 països diferents.

El Raül s’havia d’enfrontar a la primera ronda amb el representant del Líban, Aboulkateh Adham, però aquest no es va presentar i per tant, el primer punt del torneig va arribar sense jugar. A la primera ronda es van donar tots els resultats lògics guanyant els favorits, tret de la taula on el gran mestre Francès Legky nº 3 del ranking no va poder passar de l’empat davant el jugador Belga Jean Marie Piron nº 38.

Avui s’han jugat dues rondes, en la única jornada doble del torneig, i quatre jugadors lideren la proba després de disputar-se tres partides. Entre els quatre primers figura número u del ranking, el gran mestre egipci Essam El Guindy.

En Raül no ha passat de les taules en les dues partides de la jornada doble. Pel matí es va enfrontar amb el director del torneig, Roland Akhrass. Les negres van plantejar la defensa IndoBenoni, el Raül va treure molt avantatge d’espai, però quan disposava d’un cop guanyador no el va veure i això va permetre al segon jugador igualar totalment la partida.

Per la tarda tocava jugar amb les peces negres i el rival va ser en Bassel Charaf, també de la federació del Líban. Aquesta vegada li va tocar patir al jugador andorrà. Desprès d’una obertura Larsen, les blanques van aconseguir un fort atac a canvi d’un peó. Per moments semblava que la posició no es podia defensar, però un darrer recurs va permetre al Raül forçar les taules per repetició de jugades. A partir d’ara s’han acabat les jornades dobles i cada dia es jugarà una partida.

Les condicions del torneig són excel•lents, els jugador gaudeixen de tot tipus de comoditats, a més, s’ha d’afegir la tradicional cordialitat del poble àrab.

El 7 de juny és dia de descans, però per la tarda és disputarà un torneig de partides ràpides a 11 rondes (5′+ 3”) organitzat també per l’AIDEF.

Raul Garcia (AND) vs Roland Akhrass (LIB)

Karl Ribbegreen (MNC) vs Essam El Gindy (EGY)

Sala de joc - Hotel Golden Tulip

A continuació els enllaços corresponents per poder seguir el torneig: