Important empat amb el Cerdanyola

Aquesta 9a ronda hem jugat amb el Cerdanyola, segurament l’equip més perillós de la fase de descens. De fet ja estan salvats matemàticament, però òbviament els seus resultats són molt importants per decidir qui baixarà. Esperem que guanyin la resta dels encontres :-).

Han portat un equip lleugerament més fluix que el que fan habitualment. En canvi nosaltres hem pogut reforçar l’equip amb l’entrada d’en Marc Simonet. En qualsevol cas ens superaven per rànquing a la majoria de taulers.

L’Òscar amb blanques ha jugat actiu contra el rei central del seu rival, que si be és arriscat pel negre, afinant es pot jugar. El segon ha obert la posició i el nostre jugador ha trobat com aprofitar tàcticament la posició compromesa del rei, fins guanyar per atac.

En Marc amb negres ha quedat prou be després de l’obertura. Ha pogut incrementar la seva avantatja fins-hi-tot, però després d’algunes simplificacions la tasca del blanc era més senzilla, i han acordat taules. Resultat de molt de mèrit enfront un gran mestre.

En Sergi ha quedat prou be amb blanques. Ha obert el centre semblava que amb bones perspectives però finalment no era bo i el negre ha guanyat un peó, que després de varies simplificacions ha estat suficient per perdre el final.

En Raül amb negres ha quedat amb un peó central compromès, i en passar unes jugades l’ha perdut. El blanc però, ha fet tot de jugades poc acurades i, aprofitant la debilitat del rei en Raül ha pogut trobar contrajoc. Finalment el seu rival s’ha deixat una peça.

En Josep Ribera amb negres s’ha trobat amb un peó menys després de no veure com parar un truc del blanc que no era especialment bo. Ha lluitat de valent i el seu rival no ha sabut posar be les peces com per aprofitar l’avantatja. Ja ben entrar el final el blanc s’ha deixat una peça, ja en posició igualada.

En Joan ha quedat be amb blanques, però per aprofitar-ho s’havia de jugar pot ortodox. En canvi ha perdut alguns temps i el negre ha quedat amb posició còmode i possibilitats d’atac, que posteriorment ha aprofitat juntament amb algun error tàctic del blanc per tenir atac decisiu.

L’Esteve ha jugat actiu amb negres i ha sacrificat un peó. Tot i així el blanc sembla que podia quedar clarament millor. Aquest no ho ha aprofitat i després de varies simplificacions fins hi tot el negre hauria haver pogut quedar millor. Finalment no ha passat res concret.

En Josep Onna amb blanques no ha quedat especialment be després de tot de maniobres. Tot i així la seva posició era sòlida i el negre no ha trobat massa opcions de res, acordant-se taules després d’alguns canvis. El nostre jugador des d’aquestes línies vol tenir un record especial pel seu amic, recentment desaparegut, Josep Valls Mir.

En Francesc amb negres no ha tingut cap problema per sortir be de l’obertura. De fet el blanc no ha posat massa be les peces i el nostre jugador ha pogut millorar molt la seva posició. Quan ja tenia opcions d’anar per la victòria un descuit li ha costat rebre mat.

Aquest empat ha incrementat força les possibilitats de mantenir la categoria, si finalment podem guanyar algun altre dels encontres. La setmana vinent anem a Reus, equip al que intentarem guanyar per consolidar-nos.

A continuació els resultats individuals:

ANDORRA 5 – 5 CERDANYOLA V.
1 De la Riva, Oscar 2553 GM 1-0 2559 GM Muñoz, Miguel
2 Simonet, Marc 2348 MF ½-½ 2533 GM Oratovsky, Michael
3 Pham, Sergi 2304 MC 0-1 2398 MC Hernando, Julio
4 Garcia, Raül 2280 MF 1-0 2305 MF Fernández, Antoni
5 Jose, Daniel 2218 MC ½-½ 2284 MC Baños, Oscar
6 Ribera, Josep 2201 1-0 2293 MF Castellet, Gabriel
7 Fernández, Joan 2171 0-1 2221 Valencia, Josep
8 Mateu, Esteve 2159 ½-½ 2198 Comallonga, Josep
9 Onna, Josep 2072 ½-½ 2179 Grau, Josep
10 Rechi, Francesc 2024 0-1 2072 Castellet, Dídac

Andorra vs Cerdanyola

Andorra vs Cerdanyola

Andorra vs Cerdanyola

Andorra vs Cerdanyola