El representant del Principat, Esteve Mateu, guanya la seva primera partida

Aquest dilluns han començat a la població de Marrakech els «1ères Rencontres Internationales des Échecs Francophones».

Mitjançat l’AIDEF s’ha organitzat un torneig reservat pels jugadors membres de l’associació de països de parla francòfona on prendrà part en representació del Principat el jugador Esteve Mateu.

El torneig està reservat per jugadors amb un ELO inferior als 2200 (segons llista 1 d’octubre) i tindrà 9 rondes amb una cadència de joc de 60 minuts + 30 segons per jugada. El torneig es jugarà del 7 al 12 d’octubre on els dies 8, 9 i 10 d’octubre seran jornades dobles, a les 10:00h i 15:30h hora local (2 hores de diferència).

Per part de l’organització està complint amb les expectatives. La sala de joc es troba al luxós Hotel Ryad Mogador Menara, que ofereix una sala i una zona d’anàlisis molt còmodes i juntament amb l’hotel Ryad Mogador Menzah acullen a tots els jugadors del torneig.

Hi ha inscrits un total de 66 jugadors dels quals el nostre representant parteix en la dotzena posició, tot i que després de la primera ronda dona la sensació que el ELO no serà molt de fiar en aquest torneig.

En aquesta primera ronda l’Esteve ha obtingut la primera victòria davant un rival teòricament assequible tot i algun error que li ha complicat la partida.

Vista dels primers taulers del torneig

Vista dels primers taulers del torneig

Chafik Idrissi (MAR) - Número 1 del torneig

Chafik Idrissi (MAR) – Número 1 del torneig

Sala analisis

Sala d’anàlisis