Derrota davant el Cerdanyola del Vallés

Aquest dissabte 23 de febrer hem anat a Cerdanyola del Vallés a jugar amb un dels equips que lluita per mantenir-se a la categoria com nosaltres. De fet només tenien un punt, però a diferència de nosaltres no han jugat amb varis dels teòrics equips més fluixos de la categoria. Han aconseguit formar quasi el seu equip de gala, incorporant per primer cop en la competició el seu segon tauler, el gran mestre Ruben Felgaer, i ens posaven les coses molt difícils per puntuar, i de fet hem perdut el matx tot i que per no massa diferència, 6 a 4.

L’Òscar havia estudiat el seu rival i ha trobat una línia que sembla que no tenia per ma, el que li ha servit per igualar sense massa problemes amb negres. Tot i que han lluitat força estona no ha passat gran cosa i finalment han acordat taules.

El David Norwood ha quedat millor amb blanques i el seu fort rival ha anat a remolc tota la partida. Tot i així el negre ha lluitat eficaçment i el nostre jugador no ha pogut desequilibrar prou la posició com per tenir opcions de victòria.

L’Eric ha quedat be amb negres i ha pogut lluitar per la victòria. No ha sortit res en especial i finalment la seva activitat li ha permès fer taules en un final amb peó de menys.

El Marc també ha quedat millor amb blanques. Tenia un bon pla per aconseguir posició d’atac però el seu rival l’ha previst i l’ha evitat consistentment. El Marc ha fet algun intent més però ja no ha passat res destacable.

En Sergi amb negres ha aconseguit una posició força més còmode de jugar. Ha intentat tot de maniobres però el blanc ha sabut mantenir la posició amb jugades acurades durant la resta de la partida. Tot i així el cert és que ha tingut bones opcions de victòria però finalment no les ha sabut materialitzar.

En Daniel en canvi ha quedat pitjor amb blanques i el negre tenia opcions d’atac molt clares. Tot i així el segon jugador no ho ha fet prou precís i en Daniel també ha pogut atacar, de fet quedant millor. En els destrets de temps ambdós jugadors no ho han fet be i s’ha passat de posició guanyada pel negre a posició guanyada pel blanc, de fet fins hi tot amb mat en 3, tot i que finalment han estat taules per escac continu.

En Raül ha quedat millor amb blanques i ha pogut lluitar per la victòria força estona. Tot i així no s’ha arribat a concretar i finalment han acordat taules.

En el vuitè tauler debutava en Frank Van Hasselt ja que era la primera jornada que jugava amb nosaltres. Tot i que ha gaudit d’iniciativa amb blanques, no ha sabut trobar un pla bo i el negre s’ha activat be, aconseguint una posició massa bona perquè el nostre jugador pogués fer res.

En Peter amb negres ha fet un error d’avaluació amb negres que ha deixat que el seu rival el pogués atacar sense massa oposició, cosa que s’ha traduït en una victòria blanca clara.

En el darrer tauler en Josep Ribera ha gaudit d’un lleuger avantatge després de l’obertura i ha intentat incrementar la pressió sobre el seu rival. Malauradament aquest s’ha defensat amb força cura i la solidesa de la seva posició li ha permès neutralitzar la iniciativa blanca fins signar les taules.

Amb dos punts estem en l’àrea perillosa de la classificació, amb només dos equips al darrera. Tenint en compte que dos juguen els encontres de promoció pel descens, intentarem puntuar per com a mínim aguantar aquesta dècima posició.

A continuació els resultats individuals:

CERDANYOLA 6 – 4 GEVA-CEA
1 Peralta, Fernando 2611 GM ½-½ 2542 GM De la Riva, Oscar
2 Felgaer, Ruben 2587 GM ½-½ 2511 GM Norwood, David
3 Muñoz, Miguel 2517 GM ½-½ 2470 GM Prie, Eric
4 Baron, Josep Mª 2414 MC ½-½ 2354 MF Simonet, Marc
5 Hernando, Julio 2380 MC ½-½ 2295 MC Pham Sergi
6 Rainieri, Pablo 2377 MC ½-½ 2287 MC Jose, Daniel
7 Escandell, Juan C. 2366 MF ½-½ 2271 MF Garcia, Raül
8 Baños, Oscar 2314 MC 1-0 2248 Van Hasselt, Frank
9 Fernández, Antonio 2303 MF 1-0 2204 Fassnacht, Peter
10 Castellet, Gabriel 2285 MF ½-½ 2190 Ribera, Josep
20130223_Cerdanyola vs GEVACEA_01

Cerdanyola vs GEVA CEA

20130223_Cerdanyola vs GEVACEA_02

Cerdanyola vs GEVA CEA

20130223_Cerdanyola vs GEVACEA_03

Cerdanyola vs GEVA CEA

20130223_Cerdanyola vs GEVACEA_04

Cerdanyola vs GEVA CEA