Triangular entre C.E. Llinars, Echiquier St. Jeannais i el GEVA-CEA

El passat diumenge 20 de maig es va celebrar a la població catalana de Llinars del Vallés la segona trobada internacional de joves escaquistes organitzada pel C.E. Llinars al local de Can Lletres, un lloc excel·lent ja que els nens disposaven d’espai a l’aire lliure entre partida i partida.

Enguany el GEVA-CEA hi va prendre part gràcies a la invitació que el club organitzador ens va emetre per prendre part a la trobada conjuntament amb el club francès Echiquier St. Jeannais, els dos clubs que van començar aquesta iniciativa el 2017.

Com els nostres jugadors estan acostumats a viatjar i moure’s, una nodrida delegació es va desplaçar arribant a les deu del matí per començar amb els diversos actes preparats. 11 jugadors entre les categories sub8, sub10, sub12, sub14 i sub16, gairebé tots els pares com acompanyants i en jo mateix com a representant de la FEVA i dels clubs per fer les xerrades pertinents.

I quina és la millor manera de començar una jornada d’escacs? Doncs amb un bon esmorçar que tant els andorrans com els francesos veniem de lluny i amb la panxa plena les jugades surten amb més facilitat!

Després de l’esmorzar el torn de les presentacions i de les xerrades. Apart dels representants dels clubs el President de la Federació Catalana d’Escacs, en Pepo Viñas, i en representació de l’ajuntament de Llinars el seu regidor de Joventut i Esports.

20180520_TriangularLlinars_001

Hora d'esmorzar i agafar forces!

20180520_TriangularLlinars_004

Vídeo de presentació abans de començar!

20180520_TriangularLlinars_015

Unes paraules del President de la FCd'E...

20180520_TriangularLlinars_003

I també saludar als coneguts!

20180520_TriangularLlinars_018

Seguit amb molta atenció entre tots els participants!

20180520_TriangularLlinars_016

El torn del regidor de l'Ajuntament de Llinars

Un cop fetes les presentacions l’àrbitre del torneig va indicar que enguany els jugadors dels tres clubs s’havien separat, per nivells, en tres competicions paral.leles.

Per una banda un torneig entre els més joves on van prendre part una trentena entre totes les edats. En aquest cas es van fer quatre rondes amb partides de 10 minuts per jugador evitant sempre en els emparellaments l’enfrontament amb un company de club. Un cop acabat el torneig es van sumar els punts dels vuit primers jugadors de cada club per treure una valoració final sobre l’actuació de cada un, malgrat que sempre l’objectiu final era que tots gaudissin de la jornada i poguessin conèixer i comparar els seus coneixements amb els altres jugadors.

En aquest torneig cal destacar els tres jugadors amb millor resultat entre els representants del Principat, els sub12 Serni Ribera i Marc Sánchez amb quatre victòries i la sub14 Ariadna de la Riva amb dues victòries i dos taules.

Els tres representants andorrans amb més ELO, Josep Mª Ribera, Àlex Alcón Llosada i Marc Martínez es van enfrontar a un matx contra tres representants del C.E. Llinars, Gorka Parra, Àlex Maria i Ainhoa Casares. L’encontre, a triple ronda fins completar una lliga contra els altres tres jugadors, va resultar favorable pels jugadors del Principat malgrat que les partides foren realment molt disputades i amb opcions per ambdós clubs.

Per acabar els pares acompanyants i els adults que ho van desitjar van participar en un torneig de partides llampec amb 5 minuts per jugador i set rondes. Malgrat arribar amb l’idea de fer fotos i relacions vaig acabar jugant el torneig i sortint com a número u del ranquing. Malauradament no vaig poder endur-me el triomf degut a l’excel·lent torneig del sub18 i mestre FIDE local Gerard Ayats que va guanyar les set partides i vaig finalitzar en el segon lloc amb 6. Bon torneig d’en Josep Mª Montraveta que va acabar en la quarta posició. També en Martí Martínez i l’Àlfred Alcón es van animar a participar en aquest torneig d’adults.

En acabar es va fer el lliurament de detalls conmemoratius per tots els nens participants. No calia donar premis als millors, ja que en aquest tipus de jornada absolutament tots surten guanyant. Malgrat que es participa en una competició, l’ambient més distés permet fer nous lligams i coneixements i ben segur que tots, nens i adults, varem marxar molt contents d’aquesta jornada d’escacs i germanor.

Ambdós clubs van llençar el guant per l’organització del 2019 i per part nostre, que tenim la vena organitzativa dins del cos, penso que farem tot el possible per trobar-nos en una nova edició, però en aquesta ocasió al Principat, per continuar estretant lligams gràcies al meravellós món dels escacs!

Galeria de fotografies a Flickr
Crònica a la web del C.E. Llinars per en Jaume Gayoso
Plana web Échiquier Saint Jeannais

Crònica de Oscar de la Riva Aguado

Crònica de Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20180520_TriangularLlinars_022

Campionat de joves

20180520_TriangularLlinars_040

Campionat de joves

20180520_TriangularLlinars_072

Matx C.E. Llinars vs GEVA-CEA

20180520_TriangularLlinars_033

Campionat adults

20180520_TriangularLlinars_059

Entrevistes a l'aire lliure!

20180520_TriangularLlinars_099

La foto de grup!

20180520_TriangularLlinars_024

Campionat de joves

20180520_TriangularLlinars_041

Campionat de joves

20180520_TriangularLlinars_029

Matx C.E. Llinars vs GEVA-CEA

20180520_TriangularLlinars_055

Campionat adults

20180520_TriangularLlinars_088

Amb els premis commemoratius!

20180520_TriangularLlinars_104

La representació andorrana!