Derrota contra un rival superior

Aquest dissabte hem jugat amb el Barcelona-UGA, un històric de les primeres posicions en els campionats de Catalunya, que aquest any no és menys i sens dubte lluitarà pel títol, tot hi perdre amb el principal favorit en la 1a ronda, el Sabadell.

És un equip molt compacte amb jugadors molt forts en tots els seus taulells, i que ens superaven àmpliament per rànquing ELO excepte en els tres primers jugadors.

L’Òscar ha pogut superar la pressió que el seu rival ha tingut durant bona part de la partida. De fet en igualar-se la posició el seu rival hauria d’haver sigut prudent i acceptar les taules, però ha cregut tenir alguna idea d’activació que no era tal i el nostre jugador l’ha superat per les seves millors peces.

En David Norwood ha tingut una partida moguda amb sacrificis de peons i lluita per l’activitat, on finalment ha quedat amb un peó de més que era molt perillós, i de fet l’ha aconseguit imposar.

L’Eric Prie és el primer cop que juga amb nosaltres, i sens dubte és un reforç molt important. En aquesta partida, però, després de plantejar-se una defensa poc habitual no ha pogut mantenir l’equilibri en alguns cops tàctics, i finalment ha perdut. En canvi en Sergi ha jugat molt be contra un rival superior. Ha sabut treure avantatja de l’obertura i amb un sacrifici de peó ha passat a controlar la posició. Varies jugades més tard la seva victòria ja semblava clara.

En Daniel ha tingut l’oportunitat de quedar millor després de que el seu rival plantegés un Gambit de Rei, però no ha sabut avaluar be la posició i amb un sacrifici de peça el blanc ha quedat millor. Després d’una intensa lluita tàctica el Daniel no ha pogut mantenir la posició.

En Raül ha tingut una partida de lluita estratègica on després de tot de simplificacions s’ha arribat un final on la seva rival tenia un peó de més. Però era difícil d’imposar-lo i han estat jugant força estona més, encara que en un final de torre i alfil contra torre la jugadora rival ha pogut guanyar.

En Peter ha pogut fer un plantejament raonable, però en un moment donat no ha profunditzat prou i ha perdut algun peó. Tot i intentar lluitar no ha pogut fer massa per salvar la posició.

El rival d’en Josep Ribera, el gran mestre Orestes Rodríguez, ha quedat més actiu amb negres i ha fet tot de maniobres per incrementar la pressió. Tot i que el nostre jugador ha pogut lluitar força estona, finalment no ha pogut mantenir la posició.

L’Esteve ha fet un plantejament valent amb un sacrifici típic de qualitat per obrir la posició del rei blanc. El seu rival ha tingut que afinar per poder defensar-se i al mateix temps poder contraatacar. S’han anat simplificant peces i finalment l’avantatja material del blanc ha acabat imposant-se.

En Josep Onna després de l’obertura ha fet un error tàctic que l’ha portat a perdre una peça, i si be encara ha pogut lluitar força estona finalment no ha pogut salvar la posició.

La setmana vinent tenim un encontre molt important per la nostra aspiració de mantenir la categoria, doncs ve el Figueres, un equip que té aspiracions similars a les nostres.

A continuació els resultats individuals:

BARCELONA-UGA 7 – 3 GEVA-CEA
1 Alsina, Daniel 2522 GM 0-1 2542 GM De la Riva, Oscar
2 Fluvià, Jordi 2500 MI 0-1 2511 GM Norwood, David
3 Delorme, Axel 2471 MI 1-0 2470 GM Prie, Eric
4 Vila, Xavier 2490 GM 0-1 2295 MC Pham, Sergi
5 Asis, Hipòlit 2513 MI 1-0 2287 MC Jose, Daniel
6 Alexandrova, Olga 2418 MI 1-0 2271 MF Garcia, Raül
7 Pardo, David 2418 MI 1-0 2204 Fassnacht, Peter
8 Rodríguez, Orestes 2408 GM 1-0 2190 Ribera, Josep
9 Martin, Angel 2440 MI 1-0 2115 Mateu, Esteve
10 Ibáñez, Eduard 2394 MF 1-0 2105 Onna, Josep
20130126_BCN-UGA vs GEVACEA_03

Josep Onna i Esteve Mateu vs Eduard Ibáñez i Angel Martin

20130126_BCN-UGA vs GEVACEA_02

Josep Ribera i Peter Fassnacht vs Orestes Rodríguez i David Pardo

20130126_BCN-UGA vs GEVACEA_04

Raül Garcia vs Olga Alexandrova

20130126_BCN-UGA vs GEVACEA_05

David Norwood vs Jordi Fluvià

20130126_BCN-UGA vs GEVACEA_12

La sala de joc amb David Norwood al front…