Victòria molt important per aconseguir l’ascens directe

Aquest diumenge hem jugat amb el Catalònia de Manresa, un matx molt important per les aspiracions de pujar de forma directa a la Primera Divisió i estalviar-nos el play-off. El Catalònia és un dels equips forts de la categoria tot i que no estan tenint un bon any.

Tot i l’aparatositat del resultat al nostre favor (7,5 a 2,5), el matx no ha estat senzill en absolut i cap a la meitat del mateix semblava que necessitàvem tenir sort per poder puntuar doncs hi havia varies partides en contra.

L’Òscar ha sortit be de l’obertura però en les complicacions no ha estat precís i de fet ha arribat a estar perdut, però el seu rival no ha aprofitat la ocasió i al contrari ha donat opcions de victòria al nostre jugador que no ha desaprofitat.

En Raül ha quedat amb bones opcions en l’obertura i alguna imprecisió del seu rival li ha permès augmentar la pressió fins que el guany de material era inevitable.

En Rubén no ha quedat massa be en l’obertura però tampoc es veia massa forma d’aprofitar-ho doncs certa activitat al flanc de dama li oferia compensació tot hi tenir un peó menys, que finalment ha estat recuperat i han acordat les taules.

En Sergi ha quedat lleugerament millor en l’obertura però en un moment donat sembla que el seu rival ha parat les amenaces. Tot hi així ha trobat la forma d’entrar en un final amb poques peces on les seves tenien més opcions d’atac sobre uns peons dèbils, el que ha estat suficient per guanyar.

En Daniel ha jugat un plantejament millorable enfront una obertura gens habitual, tot i que no sembla que el seu rival pogués aconseguir res concret immediatament. En el moment que semblava que estaven a punt de succeir simplificacions una combinació falsa del seu rival li ha regalat una torre i la partida.

En Vicens ha sortit igualat de l’obertura però una jugada errònia li ha permès guanyar un peó al seu rival, però amb molta lluita i paciència ha aconseguit igualar el final i aconseguir les taules.

En Joan després de varies simplificacions ha quedat amb torre i cavall enfront torre i alfil, però el seu cavall era força actiu i s’ha produït un joc de maniobres on hi havia diverses debilitats per ambdós bàndols, que finalment ha sabut aprofitar millor per guanyar diversos peons i la partida.

En Josep no ha quedat massa be després de l’obertura i ha perdut un peó, i a més el seu rival ha aconseguit molta activitat i tot i que ha lluitat molt no ha pogut salvar el punt. Cal mencionar que és la primera partida que ha perdut en el per equips des de fa molt de temps.

En Xavier ha quedat amb peó de menys a l’obertura però tenia certa activitat que li donava opcions. Després de varies maniobres i simplificacions ha aconseguit un peó passat que pràcticament condemnava al seu rival a quedar-se quiet sense poder imposar el peó de més.

L’Esteve ha jugat una línia bona pels seus interessos degut al desconeixement del seu rival, però no s’ha concretat massa en res. Llavors ha trobat una línia on un sacrifici li donava opcions clares de victòria, que finalment s’han concretat després de recuperar el material i quedar en posició d’atac.

La darrera ronda juguem amb el Calaf, equip que ja ha perdut la categoria.

CATALÒNIA 2,5 – 7,5 GEVA-CEA
1 Herreros, Miquel 2328 MC 0-1 2538 GM De la Riva, Oscar
2 Pérez, Juli 2267 0-1 2329 MF Garcia, Raül
3 Armengol, Salvador 2241 MC 0,5-0,5 2289 MF Gallego, Ruben
4 Rodríguez, Jordi 2232 0-1 2281 Pham, Sergi
5 Sanpera, Joan C. 2213 MC 0-1 2175 Jose, Daniel
6 Menac, Joan R. 2198 0,5-0,5 2155 Santamaria, Vicens
7 Albets, Roland 2195 0-1 2109 Fernández, Joan
8 Bohigas, Lluis 2169 1-0 2098 Onna, Josep
9 Basas, Josep 2163 0,5-0,5 1914 Rechi, Xavier
10 Delis, Francesc M. 2156 0-1 1873 Mateu, Esteve