Nova victòria, la cinquena consecutiva

L’equip del GEVA-CEA ha aconseguit sumar avui la cinquena victòria consecutiva de la temporada el que li permet seguir al capdavant de la classificació empatat a punts amb el Tres Peons que també ha vençut en el seu encontre.

El matx ha començat amb dues taules en el quart i novè taulers. Tant en Raül Garcia com en Josep Onna han acordat l’empat en posicions més o menys igualades en que cap dels dos jugadors mantenia opcions reals de lluitar per la victòria.

Poc desprès s’ha sumat el primer punt amb la victòria en el darrer tauler d’en Esteve Mateu que continua puntuant amb molta eficàcia aquesta temporada. El cert és que s’ha desfet amb molta facilitat del seu rival al aprofitar un pla erroni d’aquest en l’obertura guanyant material. La següent partida en finalitzar ha estat la de l’Oscar en el primer tauler ja que en una posició complicada el seu oponent ha passat per alt un cop tàctic que comportava considerables pèrdues de material i el seu rival ha optat per abandonar. La tercera victòria ha estat per en Sergi Pham en el quart tauler que ha pogut dur a terme un fort atac sobre el rei rival que s’ha trobat amb una xarxa de mat que no tenia cap defensa.

Amb l’1 a 4 en el marcador l’encontre semblava que no s’escaparia, i precisament ha estat en Peter Fassnacht qui amb la seva victòria ha donat un punt més a l’equip del Principat. Amb les peces negres ha sacrificat un peó a canvi d’una forta iniciativa i línies d’atac sobre el rei rival. Malgrat que possiblement les blanques podien haver jugat millor, no han encertat amb el millor pla defensiu i la iniciativa s’ha convertit en un avantatge decisiu.

A continuació ha vingut la única derrota per part andorrana. En Josep Ribera ha desaprofitat una bona posició deixant-se un peó en el mig joc. Malgrat que ha intentat complicar la partida el seu rival ha jugat be i la pèrdua de la partida ha estat inevitable.

La victòria de l’encontre ha vingut desprès que en Marc Simonet signés les taules amb el seu rival en un final on malgrat tenir dos peons d’avantatge la presència d’alfils de diferent color feia impossible la victòria. Ha estat una llàstima ja que en Marc ha desaprofitat un clar avantatge que el podia haver dut a la victòria.

En David Monell ha sumat, poc desprès, una nova victòria al acabar imposant-se en un final avantatjós i en una llarga partida. La darrera partida del matx ha estat la d’en Joan Fernàndez que també ha acabat en victòria malgrat que és just dir que en els destrets de temps d’ambdós jugadors podia haver passat qualsevol cosa. Finalment en Joan, que havia desaprofitat un avantatge gairebé decisiu, ha trobat la manera de protegir el seu rei i aconseguir el punt gràcies a una xarxa de mat contra el rei rival.

A continuació els resultats individuals:

CATALONIA 2½ – 7½ GEVA-CEA
1 Herreros, Miquel  2340 MC 0-1 2540 GM De la Riva, Oscar
2 Coll, Lluís  2281 MC ½-½ 2350 MF Simonet, Marc
3 Pérez, Juli  2265 0-1 2337 MC Monell, David
4 Sanpera, Juan Carles  2229 MC 0-1 2313 MC Pham, Sergi
5  Armengol, Salvador  2226 MC ½-½ 2282 MF Garcia, Raül
6  Bohigas, Lluís  2168 1-0 2165 Ribera, Josep
7 Delis, Manel  2151 0-1 2164 Fassnacht, Peter
8 Masachs, Francesc  2133 0-1 2119 Fernández, Joan
9 Basas, Josep  2131 ½-½ 2111 Onna, Josep
10 Gracia, Ferran  2106 0-1 2045 Mateu, Esteve