xxixopen

Kiril Georgiev primer lider en solitari del torneig

La victòria amb blanques del gran mestre búlgar Kiril Georgiev, número u del torneig, enfront el gran mestre israelià Artur Kogan li ha permès encapçalar la classificació en solitari amb cinc punts consecutius. Les negres han plantejat una defensa eslava però el cert és que en el mig joc Kogan ha decidit realitzar un doble sacrifici de material per obtenir un atac directe sobre el rei rival, però Georgiev s’ha defensat amb serenitat, neutralitzant les amenaces, fins arribar a un final amb una torre d’avantatge.

Visita a Caldea

Open Internacional d'Andorra

Amb quatre punts i mig només trobem tres jugadors. Per una banda Omar Almeida i Marc Narciso que han fet taules en una llarga partida de més de quatre hores. Les negres, conduïdes pel jugador català, han mantingut durant una bona part de la partida la iniciativa, i malgrat arribar a un final de torres lleugerament superior no ha estat suficient per desequilibrar el resultat.

Els jugadors a la sortida de Caldea

Open Internacional d'Andorra

Amb la mateixa puntuació es troba el gran mestre espanyol Julen Arizmendi, que ha guanyat amb poc més de dos hores de joc al mestre internacional hindú M.R. Venkatesh. Julen no ha desaprofitat un cop tàctic que ha passat per alt el seu rival mitjançant un sacrifici de torre a la casella d2 que ha precipitat el resultat del matx.

Primers taulers...

Open Internacional d'Andorra

El nombrós grup perseguidor, amb quatre punts, està integrat per setze jugadors, entre ells hem de destacar la presència dels caps de sèrie Hamdouchi, Damljanovic, Iturrizaga i Peralta, que es mantenen per la part alta, però que no es poden permetre una nova relliscada que els despenjaria de les primeres posicions.

També sorprèn, dins d’aquest grup, trobar-nos amb el jugador Evgeni Karasik (41è del rànquing) i Irina Luiza Marin (56è del rànquing) que du la mateixa puntuació que el seu marit, Mihail Marin (9è del rànquing). De totes maneres es troben aquí per mèrits propis ja que avui s’han desfet dels mestres internacionals Jules Moussard i Pedro Mascar, respectivament.

Yuri Gonzalez (CUB)

Open Internacional d'Andorra

Amb tres punts i mig trobem el primer jugador local classificat, David Norwood, que avui ha guanyat amb les peces negres i de manera bastant clara al català Roland Albets, que dit sigui de pas estava realitzant fins el moment un bon torneig.

Amb tres punts es troben Raül García, que avui ha vençut l’espanyol José María Sánchez i Joan Fernández després d’aconseguir unes meritòries taules davant el mestre internacional francès Jean-Baptiste Mullon.

Christophe Sochacki (FRA)

Open Internacional d'Andorra

Avui també són destacables les taules d’Esteve Mateu amb l’espanyol Daniel Navarro, la victòria d’Eric Casanovas contra el francès Remy Dubreuil, les taules d’Arnau Jansat amb l’holandès Joost de Bruin i les de Maria Galera contra Andreu Vera. També comentar que Valentí Riba i Alex Trojman han aconseguit avui la seva primera victòria.

Tania Sachdev (IND)

Open Internacional d'Andorra

Comentar també que la visita programada avui a Caldea ha estat un èxit amb l’assistència d’un grup d’unes 55 persones entre jugadors i acompanyants. Avui també s’han encetat les inscripcions pel sopar argentí al Restaurant Pampa programada pel proper dijous.