Michael Widenkeller (LUX) campió del torneig. Oscar de la Riva acaba tercer.

La darrera ronda del torneig ha acabat amb unes noves taules pel jugador del Principat, en aquest cas davant el mestre internacional de Luxemburg Fred Berend. Aquestes han estat les terceres taules consecutives de l’Oscar en aquesta recta final del campionat, resultats que l’han allunyat de la primera plaça.

El cert és que a la partida d’avui, després d’una obertura poc coneguda, l’Oscar, amb les peces blanques ha obtingut un clar domini en el mig joc, amb un peó d’avantatge i la parella d’alfils, i malgrat que l’estructura de peons mantenia les negres dins la partida, semblava que podria lluitar amb comoditat per la victòria. Malauradament una errada de càlcul en una variant forçada on ha retornat el peó d’avantatge ha permès el seu rival simplificar favorablement la posició, arribant fins i tot a un final amb algunes opcions. Al final s’han signat les taules a l’arribar a un final de torres completament igualat.

Per la seva banda els altres jugadors que compartien la primera plaça, Efimov i Widenkeller, han superat les seves respectives partides amb victòria aconseguint així 9 punts. El jugador monegasc amb relativa facilitat davant el darrer classificat, i el jugador de Luxemburg, amb alguna complicació extra. Precisament, gràcies al seu millor desempat (haver guanyat el seu enfrontament directe) ha estat aquest darrer qui s’ha convertit en el guanyador final del campionat.

De la Riva (AND) vs Berend (LUX)

Sala de joc (11ena ronda)

A continuació els enllaços corresponents per poder seguir el torneig: