Andorra guanya Luxemburg mentre que Illes Faroe es col.loca al capdavant de la classificació

Avui a les 12:00 hores i a la casa comuna d’Andorra la Vella s’ha inaugurat oficialment la primera edició del Torneig dels Petits Estats d’Europa.

J

Francesc Rechi (president FEVA), Hble. Sra. Rosa Ferrer (Cònsol Major d'Andorra la Vella), M.I. Sr. Jaume Bartomeu (Cap de govern) i Geoffrey D. Borg (FIDE Commercial Director & CEO of Global Chess)

La inauguració d’aquesta competició ha comptat amb els parlaments del Molt Ill·lustre Senyor Jaume Bartomeu, cap del Govern d’Andorra, l’honorable senyora Rosa Ferrer, Cònsol Major de la parròquia, Geoffrey D. Borg, FIDE Commercial Director & CEO of Global Chess i el nostre president Francesc Rechi.
El torneig es disputarà durant tota aquesta setmana al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

J

Vista d'una de les entrades del Centre de Congressos d'Andorra la Vella

En aquesta primera ronda el sorteig ha volgut que Andorra s’enfrontés amb l’equip de Luxemburg, el tercer del rànquing inicial i per tant un dels candidats a la lluita per les primeres places. L’encontre ha estat molt igualtat i de fet no s’ha decidit fins el final, acabant les darreres partides passades les 20:00 hores. La victòria final per la mínima (2,5 a 1,5) per l’equip del Principat ha estat justa i s’ha produït gràcies a les victòries de Ruben Gallego i Oscar de la Riva en dues treballades partides on han imposat el seu avantatge en el final. El mig punt ha sortit de les taules signades per Raül Garcia en una partida molt igualada on cap dels dos jugadors ha pogut desequilibrar la balança. Malauradament en Marc Simonet s’ha vist superat per la gran mestre femenina Elvira Berend, que ha sabut aprofitar el seu avantatge material en un final, malgrat que el jugador del Principat s’ha defensat fins el final.

J

Oscar de la Riva, primer tauler de l'equip amfitrió

Després d’aquesta jornada la selecció de les Illes Faroe, que avui ha guanyat per 3,5 a 0,5 l’equip de Malta s’ha col.locat al capdavant de la classificació. A continuació trobem la selecció de Guernsey que amb la victòria per 3-1 enfront de Liechtenstein s’ha posat en la segona posició.

A continuació trobem l’equip d’Andorra amb 2,5 punts, els mateixos que Xipre i San Marino. Demà toca jornada doble, a les 10:00 i les 16:00 hores, i Andorra s’enfrontarà amb Jersei i San Marino. El matx més interessant de la jornada matinal serà l’encontre entre Illes Faroe i Luxemburg

Constantinos Papafrytos (CYP) vs Patrick Van Hoolandt (MNC)

Avui al mati s’ha celebrat una reunió entre tots els delegats dels equips participants per tal de trobar una solució de continuïtat per aquest torneig i sembla ser que tot va per bon camí, ja què Illes Faroe s’ha ofert per celebrar l’edició del 2011 i Mònaco optaria per la següent al 2013.