El gran mestre Oscar de la Riva guanya el torneig obert

Tot just aquesta tarda a les 17:00 hores ha començat el primer torneig del 1r. Festival d’escacs Rei en Jaume que entre els dies 27 i 28 té lloc a Palma de Mallorca.

Gràcies a la invitació per part de l’organitzador, el Club d’escacs La Balanguera, 5 representants del Principat han pogut prendre part en aquest Festival que arrenca amb bon peu gràcies a la bona acollida que ha tingut la primera de les seves proves.

El Festival està compost per tres competicions i tot just aquesta tarda s’ha jugat el torneig obert a partides ràpides (3 minuts + 2 segons per jugador) amb una excel.lent participació ja que han pres part 88 jugadors al Grupotel Taurus Park.

El torneig ha estat clarament dominat pel gran mestre del Principat Oscar de la Riva que ha arribat a la darrera jornada amb 8 punts dels vuit possibles i malgrat perdre la darrera partida degut a un greu error tàctic, ha acabat imposant-se amb mig punt d’avantatge sobre els seus immediats perseguidors. L’Oscar ha fet bons els pronòstics ja que sortia com el principal favorit al ser el primer cap de sèrie.

Pel que fa a l’actuació dels altres andorrans, Marc Pericas (sub16) i Marc Torrent (sub14) han acabat amb la mateixa puntuació, 4 punts, mentre que Marc Obregon (sub12) ha finalitzat amb 3,5. L’actuació es pot considerar força bona, en especial si tenim en compte que han hagut de llevar-se a les sis del matí per poder prendre el vol a ses illes i per tant el cansament s’ha pogut notar al llarg de la tarda.

Demà pel matí continuarà el Festival amb el torneig sub20 a les 10:15, amb premis especials segons la seva categoria. Les partides es jugaran a 5 minuts i està previst que es celebrin set rondes.

Per acabar, a les 16:30 hores es celebrarà el torneig per equips, amb una lliga a doble volta amb partides de 3 minuts i 2 segons per jugador. Aquí s’afegirà, als jugadors ja citats, el tauler femení Silvia Real. Els equips participants seran vuit: La Balanguera A, B i C; Andorra, Menorca, Catalunya, Mallorca A i B.

A continuació us deixem unes quantes fotos del torneig i recordeu que a Flickr en trobareu més!

Els jugadors andorrans tot just abans de començar!

Els jugadors andorrans tot just abans de començar!

Marc Obregon (sub12)

Marc Obregon (sub12)

Marc Torrent (sub14)

Marc Torrent (sub14)

Marc Pericas (sub16)

Marc Pericas (sub16)

Oscar de la Riva recull el premi...

Oscar de la Riva recull el premi...

Tots els guanyadors...

Tots els guanyadors...