Derrota del GEVA-CEA a Barcelona enfront del Tres Peons

L’equip va patir moltes baixes per aquesta jornada i això es va acabar reflectint en el resultat final, una clara victòria de l’equip de Barcelona que va guanyar el matx sense dificultats. Pel que fa a les partides un resum del que va passar seria, més o menys, aquest:

L’Oscar, mitjançant una Defensa Eslava, va igualar còmodament la partida, però les simplificacions el van dur a un final totalment igualat on es va signar l’empat. En la partida d’en Raül l’obertura no li va ser favorable i en les complicacions posteriors va perdre un peó. La posició final no oferia expectatives reals de salvació. En Marc Simonet es va veure superat en les complicacions de mig joc sense poder oferir massa resistència.

En Miquel Bestard, un nou fitxatge d’aquest any, s’estrenava amb el primer equip enfront un rival teòricament superior, però va saber mantenir la integritat de la seva posició fins arribar a un final de torres completament igualat. El contrincant d’en Daniel va jugar l’obertura sense massa ambició, i amb un correcte plantejament central per part del nostre jugador en quan s’anava a obrir la posició es preveien grans simplificacions, pel que es van acordar taules.

En Joan va aconseguir un lleuger avantatge amb les peces blanques, tot hi que la posició del seu rival era sòlida. En les posteriors complicacions cap va tenir oportunitats de definir la partida, i si be encara es podia seguir jugant van decidir fer taules.

En Xavi va plantejar correctament la seva defensa amb les peces negres, i de fet va igualar la posició, però va decidir intentar un atac al flanc de rei quan no hi havia possibilitats reals, i les debilitats que s’havia causat van ser decisives per quedar en posició perduda.

El jove Esteve Mateu, que debutava amb el primer equip, no va tenir prou atenció a les possibilitats d’atac del seu rival en una complexe obertura espanyola, i finalment no va poder aturar les amenaces. En David Gorgues va plantejar una defensa on la posició estava força tancada. Va menjar-se un peó però la compensació aconseguida pel seu rival a canvi era massa gran com per poder aguantar molta estona la posició.

A continuació els resultats de l’encontre:

TRES PEONS
8 – 2 GEVA-CEA
1 Cruz, Filemon 2452 MF 0,5-0,5 2543 GM De la Riva, Oscar
2 Boix, Daniel 2372 MF 1-0 2343 MF Garcia, Raül
3 Rivero, Carmelo 2343 MF 1-0 2342 MF Simonet, Marc
4 Leiro, Daniel 2309 MC 1-0 2225 Bestard, Miquel
5 Bosch, David 2293 MC 0,5-0,5 2201 Jose, Daniel
6 González, Marc 2291 MC 1-0 2143 Fernández, Joan
7 Marqués, Antoni 2264 MC 1-0 1915 Rechi, Xavier
8 Gallart, Jaume 2261 MC 1-0 1831 Mateu, Esteve
9 Prat, Joan 2241 1-0 1819 Gorgues, David
10 Martorell, Adrià 2239 + – Tauler vacant