Normativa de la fase prèvia del Campionat de Catalunya d’Edats 2009 a les comarques pirinenques

1. Categories
Prebenjamí o Sub8 (2001 en endavant), Benjamí o Sub10 (99 i 00), Aleví o Sub12 (97 i 98), Infantil o Sub14 ( 95 i 96) i Cadet o Sub16 (93 i 94)

2. Participants
El torneig és obert a tots els participants que pertanyin a entitats de l’alt Pirineu o assimilables i disposin de la corresponent llicència esportiva. Un cop tramiti la llicència esportiva per una determinada entitat el jugador no podrà canviar d’entitat.
Podran participar tots els esportistes en la categoria que els correspon per l’any de naixement. Excepcionalment, i prèvia petició raonada per part de l’interessat, es podran autoritzar ascensos de categoria diferents als previstos.
Amb la finalitat de que el torneig sigui vàlid per l’obtenció d’ELO català i sigui fase prèvia dels Campionats de Catalunya d’Edats de la FCd’E els participants hauran de tramitar la llicència federativa corresponent. Per tant és imprescindible per a poder formalitzar la inscripció la tramitació de la llicència de la Federació Catalana d’Escacs.

3. Inscripcions
La data límit d’inscripció (per a poder ésser aparellat a la primera ronda) és el 12 de gener de 2009. Les inscripcions rebudes després d’aquesta data entraran a l’aparellament de la ronda corresponent.
Les inscripcions es realitzaran en l’imprès adjunt a l’àrbitre principal o al director del torneig i seran confirmades per e-mail.

4. Sistema de competició
La competició serà única per a cada categoria (mixta). Es jugarà pel sistema suís basat en valoració i es determinaran les rondes en funció dels inscrits (6-8). El rànquing inicial es farà per elo català, sortejant la lletra per la que es començarà a ordenar alfabèticament (en cas de tenir el mateix elo).
Es jugarà els dissabtes a la tarda a partir de les 16.30h. Els dies de doble ronda, aquesta es disputarà a les 16.30h i la segona ronda a les 18.45h. La segona ronda es podrà avançar si ho permet el desenvolupament de la competició.
Els aparellaments es publicaran el dimarts a partir de les 20h. Si un jugador no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho abans del dimarts anterior a la ronda en qüestió.

5. Ritme de joc
El ritme de joc serà de 75 minuts a finish

6. Puntuacions
La puntuació per partida serà la següent: guanyada 1 punt; taules 0,5 punts; perduda 0 punts.

7. Desempats
En cas d’empat, quan hagi finalitzat la competició, es resoldrà :
• 1r Pel sistema Bucholz menys el més fluix (aplicant ajustament FIDE).
• 2n Pel sistema Bucholz amb tots els contrincants (aplicant ajustament FIDE).
• 3r Pel sistema progressiu acumulat.
• 4rt Pel major nombre de partides guanyades.
• 5è Pel resultat particular dels escaquistes empatats.
• 6è Per sorteig.

8. Jutges i àrbitres
Els que determini l’organització

9. Director del Torneig
Raul García Paolicchi

10. Organitza
El club d’escacs GEVA-CEA.

11. Classificacions
És classificatori per la FINAL DE CATALUNYA D’EDATS de la FCE del 2009 en les categories Sub8, Sub10, Sub12, Sub14 i Sub16, segons s’estableix en les circulars publicades per la FCE al respecte.

12. Premis
Es lliurarà una medalla al campió masculí, a la campiona femenina i als dos següents jugadors/es millor classificats.

13. Data i llocs de celebració
S’iniciarà la competició el dissabte dia 17 de gener a les 16h. La resta de rondes es jugaran el dissabte 24 i 31 de gener. La població i la sèu és Escaldes-Engordany, club GEVA-CEA.

14. Comitè d’apel.lació
El Comitè d’apel.lació estarà format pels membres de la junta del GEVA-CEA.

15. Altres
Durant totes les fases, per resoldre tot el que no s’hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s’aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d’Escacs, FEDA i FIDE.