Excel.lent actuació dels jugadors andorrans a la fase final dels campionats de la UCEC

Francesc López comparteix el primer lloc a la categoria sub10, Júlia Sebastià 1ra femenina a la mateixa categoria i Ferran Montobbio 3er. a la categoria sub14.

Entre els dies 15 i 17 de març es va celebrar la final del campionat d’escacs de la UCEC. Com cada any Andorra no va faltar a la cita, aquesta vegada amb 10 jugadors classificats.

Enguany els resultats han estat molt satisfactoris, sobre tot a la categoria benjamí.

En primer lloc hem de destacar la gran progressió d’en Francesc Lopez. Va començar amb 5 victòries seguides i solament va signar unes taules a l’ultima partida. Amb aquests resultats va compartir el primer lloc amb el representant del club Vidreres, Rasen Medina Masdeu. Malauradament el sistema de desempat no el va afavorir i va quedar classificat en segon lloc. En qualsevol cas, amb 5,5 punts de 6 partides el resultat és brillant. Cal felicitar al Francesc, que ha jugat amb molta seguretat i concentració, cosa poc habitual en aquesta categoria.

També va realitzar un bon torneig la Júlia Sebastià, finalitzant al 8è lloc de la classificació general amb quatre punts, aconseguint la primera plaça com a millor jugadora femenina de la categoria. A continuació també amb quatre punts troben el nostre representant, Marc Obregon un dels debutants. Va perdre solament una partida, aconseguint salvar posicions molt difícils gràcies a la seva capacitat lluitadora. El més petit de tots els nostres representants, l’Arnau Jansat, va aconseguir 3,5 punts, ocupant la tretzena plaça sobre 35 participants. L’altra debutant, Maria Galera va totalitzar 3 punts ocupant la 18na posició general i la tercera millor femenina.

A la categoria aleví, el millor classificat va ser el Ferran Gras amb 4 punts ocupant la novena posició. El Ramon Pujol també amb quatre punts va ocupar la dotzena posició i finalment la Dolça Fajardo amb 2 punts va ocupar la 29na plaça sobre un total de 37 participants.

A la categoria infantil, els dos representats andorrans van lluitar per les primeres places durant tot el torneig. En Marc Pericas ocupava el segon lloc fins la cinquena ronda. Malauradament en aquests moments decisius, amb una partida pràcticament guanyada va cometre un error degut a la falta de temps que li va obligar a l’abandó i d’aquesta manera acomiadar-se de les opcions de lluitar pel campionat. En canvi el Ferran Montobbio va començar de manera dubitativa amb dos taules, però amb quatre victòries seguides va aconseguir pujar al podi aconseguint un meritori tercer lloc. En aquesta categoria els participants van ser 38.

Resumint, uns bons resultats que ens permet ser optimistes per futures competicions.