Victòria pel cubà Holden Hernandez

Aquest cap de setmana, 22 i 23 de setembre, ha tingut lloc la XV edició del Torneig actiu de Vallfogona de Balaguer.

Si ens els darrers anys, els jugadors del principat havien participats massivament en aquest esdeveniment, enguany només 3 jugadors s’hi han desplaçat. La causa és l’absència d’en Josep Oms, natiu de la localitat, i amb una gran implicació en fer participar als jugadors del Principat en un excel·lent torneig i en mostrar el bon tracte de la gent de Vallfogona.

Enguany, el torneig era més fluix en el nombre de jugadors titulats que en les darreres edicions, molt probablement per la coincidència de dates amb el torneig de Santpedor. En canvi, en quantitat total, el nombre de participants ha estat excel·lent, en total prop de 100 jugadors, tot un èxit!

Personalment, soc un incondicional del torneig, fins el punt que no puc recordar si són 6, 7 o 8 el nombre de vegades que l’he jugat. Trobo molt encertat el format de 11 rondes, d’aquesta forma pots jugar amb 3 o 4 MI/GM en un sol cap de setmana. La qualitat dels premis és també excel·lent, n’hi ha per a tots els nivells. Amb 3650 Euros repartits en quasi 40 premis, qualsevol jugador té sempre un incentiu al llarg del torneig.

El guanyador d’aquesta edició ha estat el GM de Cuba Holden Hernandez per davant del GM Azer Mirzoev i el MI Aleksandar Colovic.

Dels jugadors del principat, a destacar el 5è lloc en la classificació final d’en David Monell que ha anat de menys a més al llarg del torneig. En Josep Maria Gorgues alies “Carpeta” ha fet un bon torneig finalitzant en la 35ena posició millorant d’aquesta forma el seu ranking inicial (el 52è) en 17 posicions. Finalment, el cronista, ha fet un torneig amb alts i baixos, finalitzant en el 14é lloc empitjorant el seu ranking inicial ( el 8è ) en 6 posicions.

En global, tots 3 marxem molt satisfets amb un premi, en David com a 5è a la general i campió del grup B, per la meva part com a tercer del Grup A i en Carpeta com a tercer del Grup D i guanyador en el sorteig final d’un fantàstic barnús de bany. En fi, un cap de setmana força entretingut.

Crònica de Marc Simonet.

Classificació final:

Rank	 	Nom		Rtg	FED	Pts
1 GM	HERNANDEZ Holden	2544	CUB	9½
2 GM	MIRZOEV Azer		2551	AZE	9
3 IM	COLOVIC Aleksandar	2472	MKD	8½
4 cm	GABARRO SOLE Ramon	2113	ESP	8
5	MONELL CAMARASA David	2224	AND	8
6 IM	ASIS Hipolit		2374	ESP	7½
7 IM	MATEO Ramon		2493	DOM	7½
8 cm	LERCH GALLEMI Jose Ma	2283	ESP	7½
9	RAMONEDA RUMI Aitor	2205	ESP	7½
10 cm	COLL ENRIQUEZ Lluis	2228	ESP	7½
11 cm	TREPAT HERRANZ Joan	2182	ESP	7½
12	RAMON SOLANS Albert	2133	ESP	7½
13 GM	POGORELOV Ruslan	2453	UKR	7
14 FM	SIMONET PONS Marc	2277	AND	7
15	QUINTAS GALEANO Lluis	2165	ESP	7
Fins 100 jugadors...