Victòria davant el mestre internacional Bernardo Roselli

2015 Logo ibam

Aquesta cinquena ronda ha resultat molt positiva gràcies a la victòria amb les peces blanques davant el representant d’Uruguai, el mestre internacional Bernardo Roselli.

El meu rival ha triat 1…e5 com a resposta a 1.e4 i hem acabat jugant una obertura escocesa. De fet fa uns quants anys ja ens havíem enfrontat, en el Campionat Iberoamericà del 2008, i en aquella ocasió es va jugar una Defensa Petroff. A l’arribar al mig joc la posició blanca era lleugerament més còmode i per aquest motiu les negres han optat per accelerar l’avanç en el flanc de dama per neutralitzar el meu avantatge en l’altre flanc i el centre del tauler. La partida s’ha acabat decidint en els destrets de temps on les negres s’han quedat amb un cavall mal col·locat detall que he pogut aprofitar per guanyar material i poc després la partida.

Amb aquesta nova victòria em trobo amb 4 punts, a tant sols mig del grup capdavanter, integrat per tres jugadors, els grans mestres Julio Granda (PER) i Lázaro Bruzón (CUB) juntament amb el mestre internacional espanyol Jaime Santos. De fet, aquest jugador ha estat precisament qui ha donat la sorpresa més destacada de la jornada al vèncer amb les peces blanques el número u espanyol i del torneig, el gran mestre Paco Vallejo, en una partida terriblement complicada.

El grup de jugadors amb 4 punts està integrat per 10 jugadors i entre ells destacaria la presència de tres jugadors espanyols, els mestres FIDE Pablo Fernández, Sergio Trigo i Javier Marchena ja que tots ells s’han imposat avui a rivals teòricament superiors.

20151028 BilbaoChess

Sala Ágora - Bilbao Chess 2015