Eric Casanovas nou campió juvenil d’Andorra

En les dues darreres rondes Eric Casanovas no va falla i amb dues victòries més va aconseguir el ple, i amb uns espectaculars 7 punts sobre les 7 partides disputades s’ha convertit en el nou Campió Juvenil d’Andorra, agafant el relleu de Marc Pericas.

Tot i l’aparent superioritat de l’Eric el cert és que no ho ha tingut gens fàcil al llarg del torneig, amb partides força complexes, com per exemple la d’ahir enfront en Ferran Gras. Tot i així l’Eric ha demostrat que es troba en un bon moment de joc, amb una clara trajectòria ascendent, i per tant el seu triomf ha estat totalment merescut.

La segona plaça ha estat, amb 6 punts i tant sols una derrota enfront el campió, per la Maria Galera, que s’està convertint en una jugadora cada cop més perillosa. Ahir va poder vèncer en les dues partides que va jugar, enfront Valentí Riba i Marc Obregon, pel que el seu segon lloc no ha estat casual, sinó fruit d’haver-se enfrontat al llarg del torneig amb els millors jugadors, jugant sempre per les primeres taules.

El jugador sub14, Valentí Riba, fou l’altre revelació del torneig juntament amb la Maria, al assolir en solitari la tercera plaça amb 5 punts. En Valentí va saber-se recuperar de la derrota en la sisena ronda davant la Maria per guanyar en una complicada partida el jugador sub18 Ferran Gras. Aquest resultat va permetre en Valentí entrar al podi per la porta gran.

Amb 4 punts, empatats en la quarta plaça, trobem un nodrit grup de jugadors ja que fins a 6 van finalitzar el torneig amb aquesta puntuació. Tots ells van tenir opcions de fer alguna cosa més, però en molts casos la derrota de la darrera ronda els va allunyar del podi.

2013_Juvenil Andorra_20

Eric Casanovas, campió juvenil d'Andorra 2013

2013_Juvenil Andorra_26

Maria Galera, segona classificada

2013_Juvenil Andorra_22

Valentí Riba, tercer classificat