Taules enfront el gran mestre Carlos Matamoros

La segona partida de la fase final del representant del Principat ha finalitzat en taules desprès de quatre hores de joc i unes 60 jugades. L’Oscar, per transposició de jugades, ha tornat a plantejar una Defensa Holandesa, aquest cop enfront el número u d’Equador, el gran mestre Carlos Matamoros. La partida ha estat en tot moment molt complicada amb una posició molt tancada amb totes les peces al tauler. No ha estat fins que el temps ha començat a escassejar en que la partida s’ha obert i les blanques han pogut guanyar un peó. Malgrat l’avantatge material no era fàcil transformar-lo en victòria i l’Oscar ha sabut defensar-se fins arribar a un final de torres de taules.

El grup B està liderat, desprès de dues partides, pel mestre internacional de Costa Rica Bernal González que avui ha assolit la segona victòria al imposar-se al gran mestre colombià Sergio Barrientos.

En el grup A el gran mestre peruà ha pres el liderat de la classificació al aconseguir la única victòria de la jornada enfront el gran mestre de Brasil Gilberto Milos, vigent campió iberoamericà.

20120419_Equador_04

Grup A - Ivan Salgado (ESP) vs Lázaro Bruzón (CUB)

20120419_Equador_08

Els jugadors escolten les explicacions de la guia...

20120419_Equador_15

Vista de Quito des de El Panecillo, a 3000 metres...