La Festa dels Escacs repeteix al Restaurant Gaspà!

Aquest darrer diumenge de juny s’ha celebrat la tradicional Festa dels Escacs Andorrans, esdeveniment en el que es lliuren els diferents trofeus i premis de la majoria de torneigs que les entitats del Principat han anat organitzant al llarg de la temporada esportiva.

Com el 2023, l’esmorzar, el torneig Fischer-Random i el dinar de germanor s’han realitzat a les instal·lacions de l’Hotel Restaurant Gaspà, completant una setmana intensa d’escacs al Principat ja que tot just dissabte 29 de juny acabava el Campionat dels Petits Estats d’Europa celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Precisament el Sr. Ion-Serban Dobronauteanu, tresorer de la European Chess Union (ECU), que es trobava al Principat per la cerimònia de cloenda del torneig, es va animar a participar en el Fischer-Random i el dinar. Agraïm la seva presència en el lliurament de premis i durant tot el matí!

Finalment, 23 jugadors han pres part en el Torneig Fischer-Random que es va incorporar al nostre calendari després de que es trobés adient per una jornada festiva com aquesta. Pels que no ho coneguin, en aquesta modalitat es sorteja cada ronda la col·locació de les peces de la primera fila, evitant així qualsevol tipus de preparació teòrica i obligant a ambdós jugadors a concentrar-se des de la primera jugada, ja que les estratègies són totalment diferents a les d’una partida tradicional.

El gran favorit era gran mestre Lance Henderson, però ja se sap que en aquest format acostuma a haver-hi nombroses sorpreses! Així s’han realitzat 7 rondes amb un ritme de joc de cinc minuts amb tres segons d’increment.

Lance no ha defraudat les expectatives i ha quedat campió, però ha hagut de compartir el primer lloc amb el mestre FIDE Serni Ribera ja que ambdós jugadors han empatat amb la mateixa puntuació, 6 punts. Lance va guanyar el Serni a la quarta ronda, però es va veure sorprès a la cinquena per Cristofer Luke qui va donar emoció al torneig fins el darrer moment.

El tercer lloc ha estat precisament per en Cristofer, però compartint també els mateixos punts, 5, que l’Ariadna de la Riva qui, dit sigui de pas, ha realitzat un gra torneig perdent només amb els dos primers classificats.

Pel que fa als premis de trams aquests han estat per: Ariadna de la Riva (Tram A), Joan Moscoso (Tram B), Pol Rivero (Tram C) i Denis Furman (Tram D).

En acabar el torneig, i abans del dinar, s’ha realitzat el lliurament de premis de la temporada on els President del GEVA i del CEA, Josep Ribera i Joan Moscoso, juntament amb el President de la FEVA Sr. Francesc Rechi i Sr. Ion-Serban Dobronauteanu han estat una bona estona repartint premis i trofeus.

A les 13:30 hores s’ha fet el tradicional dinar de germanor el qual ha estat molt animat degut a l’amplia assistència ja que, a banda dels jugadors hi havia tot de familiars dels mateixos arribant entre adults i nens a més d’una trentena d’assistents.

Felicitem a tots els jugadors, tant premiats com no premiats, per la bona temporada assolida on s’ha pogut participar amb èxit amb quatre equips a la Lliga Catalana, completant tots els equips al llarg d’una temporada molt exigent!

Galeria de fotografies a Flickr
Resultats a chess-results

Oscar de la Riva Aguado

Oscar de la Riva Aguado

Gran Mestre Internacional | Director Tècnic FEVA

20240630 Festa Escacs Andorra (9)

Torneig Fischer-Random

20240630 Festa Escacs Andorra (31)

Torneig Fischer-Random

20240630 Festa Escacs Andorra (26)

Torneig Fischer-Random

20240630 Festa Escacs Andorra (118)

Serni Ribera, campió Juvenil i Absolut!

20240630 Festa Escacs Andorra (81)

Lance Henderson, campió Fischer-Random

20240630 Festa Escacs Andorra (7)

Torneig Fischer-Random

20240630 Festa Escacs Andorra (25)

Torneig Fischer-Random

20240630 Festa Escacs Andorra (27)

Torneig Fischer-Random

20240630 Festa Escacs Andorra (117)

Cristofer Luke

20240630 Festa Escacs Andorra (105)

Campió Interparroquial, La Massana!