El nostre equip D s’ha enfrontat al Balaguer C aquest darrer diumenge

El primer taulell va ser dominat per l’Alejandro, qui, amb blanques, va aconseguir una victòria contundent gràcies a una sèrie de tàctiques precises que li van permetre guanyar material i aprofitar la situació del rei negre al centre del taulell per portar-lo a una posició de mat.

El segon taulell va ser dominat pel Fran. Ambdós jugadors van desenvolupar les peces seguint l’obertura italiana. El nostre company va preparar un atac pel flanc del rei enemic, sacrificant una peça va aconseguir obrir la columna on va poder portar la dama per poder fer escac i mat. 

El tercer taulell va ser dominat pel Rafa, qui, va optar per començar el joc amb l’obertura escocesa. Aquesta obertura és força agressiva i, com l’oponent no se la coneixia, va cometre errors que van permetre al nostre company guanyar material. Un cop assegurada l’avantatge decisiu, les blanques van mantenir la iniciativa i van portar el rei enemic a una posició de mat. 

El quart taulell va ser dominat per la Yaiza. Ambdós jugadors van desenvolupar les peces seguint l’obertura dels quatre cavalls. Les blanques, però, van cometre un error en un moviment de cavall que la nostra companya va respondre amb l’avançament d’un peó enverinat que va aconseguir alliberar la columna del rei enemic i guanyar-li la peça esmentada fent escac. Després d’un seguit de combinacions forçades, les negres van aconseguir fer escac i mat al rei al centre.

En resum, de totes les partides podem extreure la importància d’aprofitar els errors de l’oponent i convertir una avantatja posicional en una victòria mitjançant tàctiques precises i un joc actiu.

  GEVA-CEA D   4 – 0   BALAGUER C
1 Molero, Alejandro 1700 1 – 0 1434 Torra, Ares
2 Lamotte, Joan F. 1700 1 – 0 1395 Pedra, Bet
3 Rodríguez, Rafael 1700 1 – 0 1326 Ramells, Gerard
4 Cano, Yaiza 1700 1 – 0 1331 Torra, Roger
Yaiza Cano Duarte

Yaiza Cano Duarte

Delegat GEVA-CEA D