76 jugadors en el torneig nocturn de Festa Major d’Escaldes-Engordany

Fins a 76 jugadors es van registrar per prendre part en el torneig Nocturn de la Festa Major d’Escaldes-Engordany, una xifra considerable que deixa entreveure que l’horari és ideal ja que es juga amb un ambient molt més distès.

Finalment la inscripció es va quedar amb 73 jugadors i les instal·lacions de l’Hotel Panorama van acollir sense problemes tant els jugadors del Principat interessats en prendre-hi part, així com els molts forans que, aprofitant la estada a Andorra o aprofitant la seva participació a l’obert internacional van decidir participar-hi en la que segurament ha estat l’edició més nombrosa del torneig.

A més a més la nòmina per un torneig de Festa Major era espectacular! Un gran mestre, un mestre internacional, 8 mestres FIDE i 5 Candidats a mestre fent un total de 59 jugadors amb ELO internacional. Vaja, que apart de passar l’estona hi havia nivell!

El torneig, com en altres edicions, es va jugar a un ritme llampec de 3+2 amb vuit rondes per sistema suís. Els premis, apart dels trofeus, entrades per Inuu o Caldea, tot un atractiu per intentar fer-ho el millor possible malgrat que la oposició per assolir els objectius era força complicada!

Com ja em comentat l’ambient distès va permetre que la competició es desenvolupés sense cap tipus de problema i la lluita, tant per les primeres places com pels premis de trams, fou força aferrissada havent de decidir-se tot plegat a la darrera ronda, als voltants de les dotze de la nit.

Finalment el campió fou el principal favorit, és a dir el gran mestre del Principat Lance Henderson que tot just era el número u del torneig. Això sí, s’ho va haver de guanyar, en bona part degut a la derrota que va patir a la quarta ronda davant el mestre FIDE català Xavier Martínez. Quatre victòries consecutives li van permetre acabar amb 7 punts i per tant guanyar el torneig en solitari enduent-se el primer premi.

La segona plaça, en solitari amb 6½ punts, fou pel jugador Carlos Rojano que va fer un torneig molt complert amb només una derrota amb el quart classificat, Antonie Ellis. Més lluitada fou la tercera plaça ja que fins a 7 jugadors van empatar amb 6 punts i per tant el coeficient de desempat va resultar decisiu perquè Dion Krivenko (EST) ocupés la darrera plaça del podi. En aquest grup de jugadors trobem també el primer jugador del Principat, Esteve Mateu, que va deixar les tasques d’àrbitre que desenvolupa a l’obert internacional per gaudir del torneig de blitz. Dit sigui de pas, va fer una molt bona actuació amb bons resultats enfront rivals superiors. Llàstima la darrera ronda!

Pel que fa als premis especials, el premi femení fou per la campiona de Catalunya sub20 Alba de Lomas que amb 5 punts va ocupar el lloc 18è de la classificació. La resta de premis foren els trams i els guanyadors foren els següents: Tram ELO A, Antoine Ellis; Tram ELO B, Alejandro Yuste; Tram ELO C, Àlex Alcón i tram ELO D Artur Danelian,

El lliurament de premis va comptar amb el President del GEVA, Josep Ribera i el director Tècnic de la FEVA, Oscar de la Riva. Només queda agrair una vegada més el suport de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany i esperem que les futures edicions puguin ser tant multitudinàries com aquesta!

Galeria de fotografies a Flickr
Classificació i resultats a chess-results

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (2)

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (6)

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (23)

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (25)

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (30)

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (29)

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (11)

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (26)

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (8)

20230725_Festa Major Escaldes-Engordany (20)