Important i ajustada victòria a Mollet

Aquest dissabte el GEVA-CEA s’ha desplaçat a Mollet del Vallès per disputar l’antepenúltima ronda de la Divisió d’Honor de la lliga catalana d’escacs. El dos equips, tot i trobar-se fora de les posicions de descens, necessitaven puntuar per poder sentenciar quan abans millor la permanència.

El matx ha començat de forma molt atípica amb els 2 equips arriscant molt poc, fet que provocà que en menys de 2 hores de joc ja s’havien firmat 7 taules, deixant el matx 3½-3½ a falta de tres partides. Normalment seria d’esperar partides més lluitades, però la temporada comença a fer-se llarga i es nota en el desgast dels jugadors, volent minimitzar els esforços i sabent que cada punt ara pot ser vital de cara a la classificació final.

El següent resultat es donaria passades les 3 hores de joc, unes altres taules en el tauler 5 per part d’en Josep Maria Ribera, en una partida lluitada on al final s’ha arribat en una posició amb material insuficient pels dos jugadors. Tot i en Pepe demostrar una gran precisió en cada jugada, la anècdota de la partida fou un greu error deixant-se un peça en una jugada, que cap dos rivals va veure; demostrant que el nivell de tensió i d’exigència d’aquestes partides fa que a vegades es passin per alt els temes més fàcils.

Mitja hora més tard, en Sergi Pham faria taules en el sisè tauler. En aquest cas la partida també ha estat molt lluitada i oberta on, en una posició típica de la Índia de Rei, en Sergi ha sacrificat material en el flanc de dama per llençar un atac contra el rei rival. Gràcies ha aquest atac en Sergi ha acabat amb avantatge material, no obstant, el seu rival ha trobat com fer una fortalesa aprofitant la coordinació de les seves peces i salvar el mig punt.

Amb 9 taules i la igualtat màxima en el marcador, tot s’ha decidit en el primer tauler on en Lance Henderson s’enfrontava a Pere Garriga, qui va ser el millor jugador de la lliga 2022 amb 9 victòries de 9. En Lance ha estat gran part de la partida en lleugera inferioritat, però amb una posició sòlida. Després de moltes maniobres, la partida ha entrat en un final on el nostre jugador ha sacrificat un peó ha canvi d’iniciativa. En aquest escenari de màxima exigència, en Lance s’ha ficat l’etiqueta d’heroi, demostrant una gran tècnica de finals, capgirant la situació i enduent-se la victòria que decantava el matx a favor del GEVA-CEA.

Amb aquesta victòria l’equip del principat fa un pas important per mantenir-se a Divisió d’Honor un any més. Tot i no tenir encara la permanència assegurada matemàticament, la majoria d’escenaris servirien per evitar el descens. Igualment, l’equip intentarà sentenciar definitivament la permanència dissabte 25 en el matx a Andorra contra l’Olot; equip que es troba en la mateix situació que el GEVA-CEA.

  MOLLET   4½ – 5½   ANDORRA
1 Garriga, Pere 2540 MI 0 – 1 2500 GM Henderson, Lance
2 Rios, Christian 2530 GM ½-½ 2519 GM De la Riva, Oscar
3 Fernández, Cristian 2396 MF ½-½ 2308 CM Ribera, Serni
4 Ortín, Iñigo 2248 MF ½-½ 2284 CM Ribera, Josep Mª
5 Montilla, Esteban 2276 MF ½-½ 2278 MC Pham, Sergi
6 Fernández, Francesc 2226 ½-½ 2309 MF González, Rafael
7 Travesset, Joaquim 2274 MC ½-½ 2259 MF Garcia, Raül
8 Bals, Jordi 2247 MC ½-½ 2256 MC González, Marc
9 Lampert, Michael 2244 ½-½ 2202 Mateu, Esteve
10 Garcia, Guillem 2182 MC ½-½ 2204 Ribera, Josep
Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA

20230318 Mollet vs GEVA-CEA

Mollet vs GEVA-CEA

20230318 Mollet vs GEVA-CEA

Mollet vs GEVA-CEA

20230318 Mollet vs GEVA-CEA

Mollet vs GEVA-CEA

20230318 Mollet vs GEVA-CEA

Mollet vs GEVA-CEA