Derrota que deixa l’equip al grup del descens

Aquest dissabte 4 de març el GEVA-CEA ha jugat l’última ronda de la fase regular de Divisió d’Honor contra el Foment Martinenc. Enfrontament en el què els dos equips es veien en una situació d’obligatorietat de puntuar per tal de classificar pel play-off pel títol de la lliga.

El matx ha començat amb el Foment liderant el marcador degut a la derrota de Marc González en el novè tauler. En Marc s’ha confós en l’obertura i en una posició teòrica ha obviat un truc tàctic del seu rival. Just després arribarien les taules d’Oscar de la Riva en el segon tauler, Felipe Porras en el tercer i Esteve Mateu en el desè; en les tres partides s’ha arribat en posicions seques després de l’obertura on era complicat pels dos bàndols treure alguna avantatge.

L’equip del principat aconseguiria igualar 2.5-2.5 gràcies a la victòria de Josep Maria Ribera en el cinquè tauler. En Pepe ha castigat el joc passiu del seu rival de forma contundent. Bona partida derrotant a un mestre internacional, que exemplifica el gran estat de forma en què es troba el nostre jugador.

El matx seguiria amb la igualtat gran part de la tarda i amb la resta de partides obertes. No obstant, en el últims instants la sort no somriuria al GEVA-CEA. El Foment s’avançaria de nou en el quart tauler, on Serni Ribera en una posició complexa se li ha escapat un truc tàctic. Més sorprenent seria el resultat en el primer tauler; Lance Henderson tenia una posició guanyadora, però el seu rival ha trobat una forma de complicar la posició i provocar errors del nostre jugador, fent que perdés la seva primera partida amb el GEVA-CEA.

Amb 2½-4½ encara s’han sumat més resultats tràgics, en el vuitè tauler Raül Garcia perdria després d’una llarga defensa, on una imprecisió l’ha condemnat; i en el sisè tauler, Sergi Pham faria taules després d’estar amb avantatge durant tota la partida.

Finalment el matx acabaria 3½-6½ amb les taules de Rafa González en el setè tauler qui, tot i estar una mica inferior part de la partida, ha trobar els recursos defensius per neutralitzar el joc rival.

Amb aquest resultat el GEVA-CEA es queda a les portes del play-off del títol, en cinquena posició. L’equip va començar molt bé amb les victòries a casa contra Sant Cugat i Cor de Marina, i derrotant a un rival directe a domicili, l’Ateneu Colon. No obstant, dos mal dies contra la Lira Vendrellenca i el Foment, ha fet insuficient aquesta gran temporada per evitar jugar la lliga pel descens.

Ara el GEVA-CEA jugarà una lliga de 8, on compten els resultats aconseguit fins ara. Per tant comença aquesta fase com a líder amb 3 punts. Els rivals amb qui s’haurà d’enfrontar són: Sant Andreu, Olot, Mollet i Cerdanyola del Vallès. En aquesta lliga, els 3 últims seran els equips de baixaran de categoria.

 

  ANDORRA   3½ – 6½   FOMENT MARTINENC
1 Henderson, Lance 2500 GM 0 – 1 2397 MI Jerez, Alfonso
2 De la Riva, Oscar 2519 GM ½-½ 2400 MI Granados, Manel
3 Porras, Felipe 2435 MF ½-½ 2381 MI Torrecillas, Antonio
4 Ribera, Serni 2308 CM 0 – 1 2410 MF Almeida, Daniel
5 Ribera, Josep Mª 2284 CM 1 – 0 2365 MI Beltrán, Santiago
6 Pham, Sergi 2278 MC ½-½ 2387 MC Garrido, Daniel
7 González, Rafael 2309 MF ½-½ 2285 MF Álvarez, Víctor
8 Garcia, Raül 2259 MF 0 – 1 2334 MF Arias, Guillermo
9 González, Marc 2256 MC 0 – 1 2288 MC Chalmeta, Jordi
10 Mateu, Esteve 2202 ½-½ 2272 MIF Llaneza, Patricia
Esteve Mateu Guiu

Esteve Mateu Guiu

Jugador GEVA-CEA

20230304 GEVA-CEA vs Foment Martinenc

GEVA-CEA vs Foment Martinenc

20230304 GEVA-CEA vs Foment Martinenc

GEVA-CEA vs Foment Martinenc