Cop d’efecte del GEVA-CEA davant del Flanc de Dama
El tercer equip d’Andorra derrota amb claredat el primer classificat de la 2a provincial

Avui el GEVA-CEA C s’ha imposat per 3½ – ½ al FLANC de DAMA de Lleida en una trobada celebrada al local del club andorrà.

Els andorrans presentaven un equip reforçat per enfrontar-se al primer classificat de la categoria que necessitava guanyar avui per obtenir el títol i que amb la derrota deixa via lliure al primer equip de la Seu per a l’ascens.

L’equip local comptava al primer tauler amb Paco Rechi, al segon Marc Morente i al tercer i quart tauler els joves andorrans Jaime Chaderat i Nicolas Pérez respectivament.

El primer punt per als del Principat el va aconseguir el Jaume al tercer tauler, que va dominar la partida des del principi i amb un avantatge clar de 4 punts, va fer un doble de rei i dama i el seu oponent es va rendir immediatament. Jaume ha demostrat molta solidesa.

Al quart tauler en Nicolas també va dominar de principi a fi el seu matx. En una partida ràpida, aviat el Nico va agafar un avantatge d’un alfil i a partir d’aquí el jove andorrà va anar desgastant el seu contrincant amb un intercanvi de peces que va portar el rival a cometre un error i va abandonar també la partida.

Posteriorment al primer tauler el Paco Rechi s’enfrontava a un dur rival amb més elo que ell. Paco va plantejar una partida buscant el control del centre doblegant diversos peons del seu rival; tot i això, el de Lleida va aconseguir agafar cert avantatge que va forçar Paco a buscar l’oportunitat amb l’avenç de les peces del rival. Amb dos a zero al matx per a Andorra, Paco va veure la possibilitat de fer taules per repetició i ho va aprofitar obtenint així assegurar el resultat per a l’equip. Bé!

Al tauler 3 Marc va plantejar una partida lenta i de control posicional que el seu rival va acceptar i va decidir també no atacar. Després de més de dues hores de partida i sense haver intercanviat cap peça, la posició de control per a l’andorrà era tan clara que el de Lleida es va llançar a l’atac, però no va poder més que intercanviar peces fins que la superioritat posicional d’en Marc va desbordar completament el seu rival i va obtenir clarament el punt.

En definitiva, una bona jornada per a l’equip que confirma la seva solidesa a la categoria i els anima a continuar treballant per donar entrada als joves jugadors del club.

  ANDORRA C   3½ – ½   Flanc de Dama
1 Rechi, Francesc 2013 ½ – ½ 2069 Ferrer, Jordi
2 Morente, Marc 1994 1 – 0 1702 Llinares, Samuel
3 Chaderat, Jaime 1686 1 – 0 1700 Cabré, Albert
4 Pérez, Nicolás 1564 1 – 0 1700 Cabré, Jordi
Bonifacio Pérez Cortés

Bonifacio Pérez Cortés

Delegat GEVA-CEA C

Andorra C vs Flanc de Dama

Andorra C vs Flanc de Dama

Andorra C vs Flanc de Dama

Andorra C vs Flanc de Dama

Andorra C vs Flanc de Dama

Andorra C vs Flanc de Dama

Sala de joc LLIGA CATALANA 2022
Equips Segona Provincial Lleida

Grup d’Escacs Valls d’Andorra
Avinguda de les Escoles 16, 3r 2ª.
Escaldes-Engordany (AD700). Tel.: +376 824465